(FOTO in VIDEO) Sprostili promet po Lentu

mbk
22.12.2023 18:35

Dela na Lentu, ki so zajela območje vse do Vodnega stolpa na vzhodu, so se začela julija lani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Promet je urejen kot skupni prometni prostor z omejitvijo 30 kilometrov na uro.
Sašo Bizjak

Mariborska občina je danes sprostila promet po Lentu zahodno od Sodnega stolpa proti Strmi ulici. Pri tem promet po ulici Ob bregu poteka enosmerno od Ribiške ulice do Studenške brvi, urejen pa je kot skupni prometni prostor z omejitvijo 30 kilometrov na uro. Tudi del Strme ulice je po novem enosmeren v smeri navzgor do Lavričeve ulice, v zgornjem delu pa je do krožišča na Koroški cesti dvosmeren. Preostale površine za promet še niso odprte, saj se zaključujejo gradbena dela.

Dela na Lentu, ki so zajela območje vse do Vodnega stolpa na vzhodu, so se začela julija lani. Od takrat je ta del Maribora gradbišče, časovnico del pa so zaradi zamud pri izvedbi že večkrat podaljšali. Projekt predvideva enotno celostno podobo obrežja reke pod nekdanjim obzidjem srednjeveškega Maribora. Med drugim so izvedli enotno tlakovanje, umaknili parkirišča in zasadili nova drevesa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta