(FOTO) Kdo dobi stara igrala iz mariborskega Mestnega parka?

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
13.03.2024 10:19

Igrala, ki so vrsto let zabavala otroke v Mestnem parku, bodo razdelili na štiri lokacije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova igrala v Mestnem parku, ki otroke vzpodbujajo k ustvarjalni igri in sodelovanju.
Igor Napast

Mestna občina Maribor se je odločila, kam bo postavila stara, a še vedno dobra in kakovostna igrala, ki so vrsto let zabavala otroke v Mestnem parku, leta 2022 pa so jih odstranili zaradi umestitve novega koncepta igral.

Andrej Petelinšek

Plezala s toboganoma, vrtiljak, gugalnice za manjše in večje otroke ter gibalno ovirane ter nekatere druge elemente, bodo razdelili na štiri lokacije. To so Macunova ulica, Ulica Frana Kovačiča, Zrkovci in Center za vzgojo, izobraževanje, usposabljanje in svetovanje Gustava Šiliha.

Sašo Bizjak
Rene Gomolj

"Investicijska vlaganja bodo izboljšala pogoje za igro otrok, ki so danes od urejenih otroških igrišč bolj oddaljeni. Kvalitetna igrala za ustvarjalno, kreativno in predvsem gibalno pestro igro se bodo prestavila v primerne odprte prostore za potrebe kvalitetne in varne igre v zaključenih stanovanjskih karejih in eno igralo za gibalno ovirane ob Center za vzgojo, izobraževanje, usposabljanje in svetovanje Gustava Šiliha," je zapisano v gradivu za 13. redno sejo mestnega sveta MOM. Predlog morajo namreč potrditi mestni svetniki, saj je treba zagotoviti sredstva iz proračuna. Ocena investicijskih stroškov celotnega projekta znaša 30.000 evrov. 

Nova igrala v Mestnem parku, ki otroke vzpodbujajo k ustvarjalni igri in sodelovanju.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta