(FOTO) Mariborske in okoliške osnovne šole zbirale šolske potrebščine: Zelo čutimo s tistimi na poplavljenih območjih

Barbara Bradač Barbara Bradač
18.08.2023 17:15

Starši, krajani, otroci, zaposleni na šolah so prinesli nove zvezke, barvice, šolske torbe, tempere, nahrbtnike, risalne bloke, likovne potrebščine, ​peresnice polne in prazne, pisala, tudi copate in še marsikaj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Mariborske in okoliške osnovne šole so združile moči in bodo pomagale otrokom in njihovim staršem, ki so zaradi poplav in plazov brez šolskih potrebščin za novo šolsko leto. Učiteljica Katja Stajnko z OŠ Ludvika Pliberška je zagnala akcijo zbiranja, nato so se povezale mariborske in okoliške šole.

Ta teden so po posameznih šolah zbirali šolske potrebščine. Starši, krajani, otroci, zaposleni na šolah so prinesli nove zvezke, barvice, šolske torbe, tempere, nahrbtnike, risalne bloke, likovne potrebščine, ​peresnice polne in prazne, razne mape, pisala, šilčke, ravnila, tudi copate in še marsikaj.

Pred začetkom novega šolskega leta so na mariborskih in okoliških šolah priskočili na pomoč in zbrali veliko novih šolskih potrebščin.
Andrej Petelinšek

Včeraj so iz okoliških šol pripeljali zbrano na OŠ borcev za severno mejo. Do zadnjega kotička napolnjen šolski kombi tudi iz OŠ Starše. Velikodušnost je osupnila Franca Kekca, ravnatelja te šole: "Odziv je bil zelo velik in izjemen. Pohvaliti moram naše zaposlene in vse občane naše občine, ki so se množično odzvali in nesebično pomagali in pokazali, da čutijo z ljudmi na poplavljenih območjih." Na pobreški šoli so se nad pričakovanji odzvali mnogi, je povedala ravnateljica OŠ borcev za severno mejo Alenka Fingušt: "V četrtek je bilo pri nas tudi precej čustveno, saj so otroci prinašali potrebščine in povedali, da so pa to sami kupili za vrstnike, ki nimajo. Ljudje so zelo srčno pristopili in v tej zbiralni akciji res podarili nove stvari in kupljene s tem namenom."

Andrej Petelinšek

Prihodnji teden bo vse prepeljano na OŠ Ludvika Pliberška, kjer imajo, tako je povedala ravnateljica Lidija Todorović, že skorajda napolnjeno eno učilnico. "V sredo se je pri nas odzvalo res veliko ljudi. Zbrali smo veliko novih šolskih potrebščin za otroke, ki so jih izgubili ali pa jih starši morda še niso niti utegnili kupiti. Je pa z zbiralno akcijo seznanjeno ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, ki nam bo posredovalo seznam šol s prizadetih območij, mi pa se bomo povezali z njihovimi svetovalnimi službami, ki bodo sporočile, koliko potrebujejo česa, da bo prava pomoč neposredno prišla v prave roke," je povedala ravnateljica Todorovićeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta