(FOTO) Mariborski Jack & Joe se širi: Tudi nova restavracija bo ob Dravi

10.09.2021 16:25
V nekdanjih proizvodnih prostorih Tete Fride pri čolnarni na Limbuškem nabrežju bo v prihodnjih mesecih urejena nova restavracija Jack & Joe Steak and Burger Club.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - Limbuško nabrežje - Teta Frida čokoladna manufaktura - nov najemnik prostorov - Jack&Joe Igor Radulović - Avtor: Sašo Bizjak (foto: Sašo Bizjak)
Sašo Bizjak

Gostinski projekt Igorja Radulovića in Damjana Šparakla je pred leti ob posodobitvi Žajfe v Jack & Joe postal ena od bolj prepoznavnih in priljubljenih kulinaričnih doživetij v Mariboru. Restavracija je postala trendovska in popularnost lokala na samem začetku (ali koncu) Lenta v bližini Studenške brvi kar ne pojenja. Dvojec je načrtoval, da bi naslednji Jack & Joe odprli izven Maribora, a od Drave se vsaj za zdaj ne bodo ločili - po selitvi proizvodnje Tete Fride se jim je prosta lokacija pri čolnarni na Limbuškem nabrežju zdela zanimiva za naslednjo investicijo.

"Glede na povpraševanje, ki ga imamo od leta 2016 v naši restavraciji, smo iskali dodatno lokacijo. Od Kopra, Ljubljane do Gradca, kjer smo bili zelo blizu dogovora, a je prvi lockdown zgodbo ustavil. Nato se je ponudila ta možnost in odločili smo se, kje bo Jack & Joe 2," pove Radulović.

Sašo Bizjak

Razmišljajo tudi o večerih na splavu

Ponudba v novi restavraciji ne bo enaka kot na lokaciji Ob bregu na koncu Lenta. "Ni treba, da je ponudba enaka. Imamo še ogromno idej, radi bi šli naprej z jedilnikom in novo ponudbo," navrže Radulović. Kavarna Tete Fride bo ob Dravi in naselju glampinga ostala, Radulović in Šparakl sta najela prostore, kjer je bila do nedavnega proizvodnja Tete Fride. "Prostor bomo renovirali, v njem naredili restavracijo, gostje bodo lahko sedeli tudi na terasi in na splavu v zalivu. Razmišljamo tudi o večerih na splavu, da bomo splav odvezali. Lokacija ima uporabno dovoljenje za gostinski lokal, je pa potrebna velika nadgradnja," pravi Radulović, ki ocenjuje, da bo investicija v novo restavracijo vredna okoli 350 tisoč evrov.

Odprtje načrtujejo v začetku leta 2022. Ena večjih težav, s katerimi se soočajo trenutno, je iskanje zaposlenih. Radulović pojasni, da je v gostinstvu pomanjkanje kadra. "Pripravljeni smo zaposlovati ljudi, da jih pripravimo, spoznamo in naučimo, kako delujemo, in da bodo lahko nato delali na novi lokaciji. Aktivno smo iskali dodaten kader več kot dva meseca, pa odziva ni bilo. Na naši osnovni lokaciji smo pokriti, nimamo težav, a za širjenje, za novih 20 ali 30 ljudi, pa nimamo možnosti izbire, zato se nam z odprtjem ne mudi," poudarja Radulović.

Uroš Mlakar
Andrej Petelinšek

Kuharsko pot začel v restavraciji Hugo

Radulović se z gostinstvom ukvarja že okoli 30 let, nekaj let manj Šparakl. Pred restavracijo Jack & Joe je dvojec na isti lokaciji vodil Žajfo. Idej za razvoj jima ne zmanjka, s pridobljenim znanjem pa nameravata tudi v prihodnje investirati v gostinstvo. Dvojec je v Švici vpleten v festivalsko dejavnost, prav tam sta se Mariborčana spoznala.

Igor Radulović
Sašo Bizjak

Številni mariborski gostinci poudarjajo, da je za uspešno poslovanje potrebna frekventna lokacija. Jack & Joe je s svojo atraktivnostjo poskrbel, da je restavracija dobro obiskana, čeprav ni v samem središču mesta, lastnikoma bo zdaj izziv ljudi privabiti na Limbuško nabrežje. "Neodločena sva bila, ali je to dobra lokacija. Nismo ravno na poti ljudem, nama je pa všeč lokacija, urejenost kavarne, glamping in okolica. Svojo kuharsko pot sem sam začel nekaj metrov stran v restavraciji Hugo, pot me je torej slučajno pripeljala v sosednji zaliv," na legendarno gostilno, ki je v zelo slabem stanju, spomni Radulović.

Voda denarja ni odnesla

Ko beseda nanese na zapiranje Lenta za promet, Radulović optimistično pove, da ne pričakuje, da bi to vplivalo na promet restavracije: "Kjerkoli smo spremljali zaprtje cest v središču mesta in prestrukturiranje v cono za pešce, gostinski lokali niso trpeli, kvečjemu je šlo vse v boljšo smer. Smo pa pri tej novi lokaciji iskali prostor, kjer je ob restavraciji tudi parkirišče, če se nekdo pripelje od daleč."

Sašo Bizjak

Radulović, ki je nekoč vodil tudi lokal Brod na Lentu, bo v še enem projektu povezan z Dravo. "Ko smo začeli z Žajfo, mi je neki arhitekt, s katerim sicer nismo sodelovali, rekel, da sta dva najslabša dejavnika za gostinstvo in posel, da greš v lokal po stopnicah dol in da je lokal ob reki, ker voda odnaša denar. No, ne vem, kako je sedaj z njim, nam pa zgodba uspeva in se ne bojimo. Veseli smo, da smo znova ob Dravi," je še poudaril.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta