(FOTO) Na mariborsko letališče iz Salzburga na trening prileteli "leteči biki"

Gregor Grosman Gregor Grosman
28.04.2022 13:40

Bell Cobra bo največja atrakcija letošnjega treninga avstrijske skupine The Flying Bulls. Prvič po prenovi bo helikopter na nebu izvajal akrobacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Na mariborsko letališče so prileteli člani avstrijske skupine The Flying Bulls, ki bodo v prihodnjih dneh izvajali tradicionalni trening pred začetkom sezone letalskih mitingov. Okoliški prebivalci in vsi, ki jih zanimajo akrobatski preleti, bodo tako lahko predvidoma do 2. maja spremljali trening "letečih bikov", ki so v mesto ob Dravi prileteli iz Salzburga. 

Gregor Grosman
Gregor Grosman

Člani The Flying Bulls so letalski navdušenci z veliko strastjo do redkih zgodovinskih letal in helikopterjev. Na ploščadi letališča Edvarda Rusjana smo tako poleg helikopterja Bell Cobra 209/AH-1F, ki bo prvič po prenovi na nebu izvajala akrobacije, videli tudi dva helikopterja BO 105 C. Prišel je tudi Lockheed P-38 "Lightning", Chance Vought F4U-4 "Corsair", pa reaktivec Alpha Jet ter starodobni dvokrilnik PT-17 Stearman in Cessna 337 Skymaster "Push Pull". 

Gregor Grosman
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta