(FOTO) Ob svetovnem dnevu psov: "Paket presenečenja" na pragu zavetišča za živali

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
26.08.2024 13:00

Svetovni dan psov gor ali dol, za brezvestneže ni predaha

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na pragu zavetišča odložene mlade psičke.
Facebook

Danes je svetovni dan psov, ki je namenjen tudi ozaveščanju javnosti o potrebni pomoči psom povsod po svetu. Teh sicer ni treba iskati daleč, saj se Zavetišče za živali Maribor z zapuščenimi, zlorabljenimi psmi, pa tudi mačkami, srečuje vsakodnevno. Ravno danes jih je na pragu pričakal paket presenečenja - trije zapuščeni pasji mladički, stlačeni v transportnem boksu. "Gre za tri samičke, ki so sicer v dobrem stanju. Potrebno se je zavedati, da so takšna ravnanja nevarna in neodgovorna, saj so mladički izpostavljeni številnim tveganjem, " je na svojem facebooku objavila Snaga, ki upravlja zavetišče. In na lastnike apelirala, da v primeru, ko ne morejo več skrbeti za svoje živali, ravnajo drugače - v zavetišču osebno poiščejo pomoč ali se obrnejo na druge ustrezne institucije. 

Veliko kosmatincev v azilu (pre)dolgo čaka posvojitelja.
Facebook

V mariborskem azilu je trenutno 38 psov, od tega jih je 27 pripravljenih na posvojitev, kar pomeni, da so izven karantene in veterinarsko urejeni. Tam zaposleni pogosto izpostavljajo, da veliko psov dolgo čaka na novega lastnika, nekateri tudi več let. Najbolj pozabljeni so veliki, starejši psi, ki pa si vseeno zaslužijo priložnost.

Andrej Petelinšek

Za zavetišče je sicer, kot smo poročali, zaradi velikega števila psov in poplave mačjih mladičev, ki so bili praviloma v slabem zdravstvenem stanju, izjemno težko poletje. Številnim pretresljivim zgodbam sicer še kar ni videti konca. Ravno te dni so v svojo oskrbo namreč dobili mačke, ki so še komajda živele. "Kje smo pristali?," so se oglasili na facebooku in objavili fotografijo močno bolnih, garjastih mačk, z močno vnetimi očmi.

Hudo bolne mačke.
Facebook
Trikolorka je (bila) še v posebej slabem stanju.
Facebook

Kot so sporočili kasneje, so te mačke zdravstveno oskrbeli, okopali, dva med njimi spravili tako daleč, da jesta sama, tretjo pa zaradi šibkosti še vedno hranili po brizgi. "Njihova drobna utrujena telesca samo počivajo," so dodali. 

Facebook
Garje
Facebook

Zavetišče za živali Maribor za zagotavljanje boljših pogojev svojih oskrbovancev zbira tudi donacije in sicer prek SMS sporočil z besedo AZILMB5 na številko 1919. Kateri kosmatinci so na voljo, pa si lahko ogledate na tej povezavi

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta