(FOTO) Okusi Teksasa in Mehike so tudi v Mariboru

Jon Knez
30.12.2021 17:30

Ob kinu je zaživel ulični bistro Lonche, ki ponuja teksaško-mehiško hrano. Gre za slovensko franšizo, ki že deluje na Expanu v Murski Soboti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pestro je bilo že na otvoritvi.
 

Andrej Petelinšek

Na ploščadi pod kinocentrom Maribox se je danes odprl ulični bistro franšize Lonche s teksaško-mehiško hrano. Gre za drugi takšen bistro v Sloveniji, prvi je na murskosoboškem Expanu. Lastnik podjetja Junior 1, ki je lansiralo franšizo Lonche, mariborski podjetnik Ivan Dobaj, nam je povedal, da je projekt nastal iz restavracij Takos, ki jih imajo v lasti. "Znanje in inspiracijo smo črpali od tam. Naš slogan je Eats&Beats. Želimo se dotakniti pristnih tex-mex okusov, a hkrati dati poudarek lokalnim proizvajalcem. Razvili smo tudi platformo Lonche Music Ambassador, prek katere želimo pomagati mladim lokalnim neuveljavljenim glasbenikom, da se podajo na glasbeno pot. V našem bistroju jim bomo organizirali koncerte," pove Dobaj.

Andrej Petelinšek

Posebna ponudba ob torkih in četrtkih

Od lokacije si več obetajo v poletnih mesecih, ko bo dogajanja in frekventnosti bistveno več. V ponudbi imajo celodneven koncept. "Zjutraj začnemo s kavo domačega proizvajalca, imamo fit solate, buritose, perutničke, rebrca. Za večerni del imamo koktajle. Ob torkih bomo imeli Taco`s Tuesday in ob četrtkih Brisket - dvanajst ur pečene in dimljene goveje prsi," o ponudbi pove Ivan Dobaj. Ker so sicer dnevni bistro, bodo obratovalni čas prilagajali glede na vremenske razmere. Hrano je mogoče naročiti tudi prek dostave na platformi Wolt.

Andrej Petelinšek

Želijo si širitve

Lokacija pod Mariboxom je bila edina, ki so jo imeli v mislih. Kot smo že poročali, so zid na ploščadi za potrebe bistroja porisali dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Zid v ozadju so porisali dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Andrej Petelinšek

Lastnik Ivan Dobaj želi širiti franšizo po Sloveniji in tudi tujini.
 

Andrej Petelinšek

"Začutili smo potencial te lokacije, saj imamo energijo, da bi razvili pestrejše dogajanje na Lentu. Sodelovanje z vodstvom Mariboxa je bilo zelo dobro, pomagali so nam pri uresničitvi projekta. Imamo tudi skupne ideje, kaj bi lahko v prihodnosti izvedli," še pove. Franšizo si želijo razširiti po Sloveniji, spogledujejo se tudi s tujino.

"Želimo si, da bi stvar postala globalna. Ambicije so velike in verjamemo, da jih bomo dosegli," sklene Dobaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta