(FOTO) Pecivo, kava, priboljški. To uporabnikom društva UP-ornik veliko pomeni

Jon Knez Jon Knez
20.12.2022 17:44

Uporabniki društva UP-ornik so prejeli praznične darilne vrečke mariborske občine, kar jih je zelo razveselilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrečke je delil tudi župan Saša Arsenovič.
Igor Napast

Darilne vrečke, ki so jih v sklopu dobrodelne akcije Vrečka srečka zbirali prostovoljci in sodelavci mariborske občine in občinskih podjetij v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu, so bile namenjene uporabnikom humanitarne organizacije UP-ornik. Kot smo poročali, so letos, kot je povedala vodja tržnic Nataša Matijevič, presegli vsa pričakovanja in zbrali kar 162 vrečk.

Igor Napast

"Verjamem, da bomo prihodnje leto še boljši, da bomo še naprej videli nasmehe v očeh in veselje, ki ga lahko delimo. To je najboljši občutek. Vsi zaposleni, tako v javnih podjetjih kot na mestni občini in v ostalih ustanovah, smo najsrečnejši ljudje, saj lahko delimo to srečo z vami, dragi uporabniki UP-ornika. V vsakem darilu imate še nekoga, ki je mislil na vas, ko ga je dajal v vrečko," je še dejala Matijevičeva.

Igor Napast

Delimo praznično veselje naprej

Več desetim uporabnikom sta vrečke v paviljonu na osrednji tržnici razdelila župan Saša Arsenovič in Marko Podgornik Verdev z društva UP-ornik, preostali bodo darila dobili na dom. Arsenovič je dejal, da je ponosen in vesel, saj živi v mestu, v katerem se sliši in pomaga drug drugemu. "Ideja projekta je starejša, a je ta iz leta v leto boljši. Velika zahvala gre prostovoljcem Centra za pomoč na domu, ki so sortirali darila, in vsem zaposlenim na občini in v javnih podjetjih, ki so donirali darila. Skupaj se lahko veselimo, božič se bliža. Delimo praznično veselje naprej, le tako smo lahko uspešna družba," je bil moder.

Igor Napast

Marko Podgornik Verdev, direktor podjetja Mikro+Polo​ in član upravnega odbora

UP-ornika, je izrazil ponos društva, da so v letošnjem letu skupaj še z drugimi društvi zbrali več kot 400 vrečk. "Posebej sem vesel, da so v vrečkah stvari, ki si jih mnogi naši uporabniki ne morejo privoščiti. Ko se je treba odločiti, ali boš plačal položnico za elektriko ali boš kupil kavo in čokolado, se velika večina odloči za plačilo položnice. Priboljški v vrečkah bodo vsem, ki so potrebni pomoči, olajšali in polepšali božični čas. Še bolj bomo veseli, ko se nam ne bo treba zbirati ob takšnih priložnostih, ampak bomo vsi živeli nad pragom revščine, a bo to še dolga pot," je še dejal.

Igor Napast

Ganljivo presenečenje

Ko so občinarji z županom Arsenovičem na čelu uporabnikom razdelili vrečke, so bili ti zelo ganjeni in veseli. "Dobili smo pecivo, kavo, živila. V glavnem priboljške. To nam veliko pomeni, tudi toplina, ki jo čutimo, in družba. Vsakemu želim le najboljše, res smo veseli ob takih priložnostih," je dejala gospa Snežana. Gospa Dragica je bila ob darilu zelo presenečena in na robu solz: "Seveda v pozitivnem smislu. Nisem pričakovala česa takšnega, res zelo lepa gesta. Hvala bogu, da imamo takšnega župana in gospoda Krabonjo, ki nam veliko pomagata. To nam, revežem, ki si ne moremo veliko privoščiti, zelo veliko pomeni."

Igor Napast

Dobrodelnost mariborske občine se bo nadaljevala ves Čarobni Maribor. Že jutri bo nadgrajena akcija Poženi! Ti to zmoreš na Trgu Leona Štuklja, ko se bo lahko s kolesarjenjem prižgalo razsvetljavo na božičnem drevesu, še naprej pa bo bo mogoče nabirati dobrodelne kolesarske kilometre v zameno za donacije.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta