(FOTO) Po dveh letih bo pustovanje v Mariboru potekalo brez večjih omejitev: Največ za otroke, vračajo se nočne zabave

Jon Knez Jon Knez
23.02.2022 02:00

Glavnina dogajanja bo ob koncu tedna, ko je napovedanih največ dogodkov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prihodnji torek bosta na mariborskih ulicah dve pustni povorki, dopoldan in popoldan. 
Tadej Regent

Pustovanje v Mariboru bo, potem ko se je večina ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja okužb s koronavirusom, s ponedeljkom sprostila, po dveh letih lahko potekalo brez večjih omejitev. Večina dogodkov se bo zvrstila po že prej zastavljenem programu, a brez obveznega izpolnjevanja pogoja PCT in zaščitnih mask za otroke. Glavnina dogajanja bo ob koncu tedna, ko je napovedanih največ dogodkov.

Ustvarjalne delavnice, mini disko in pustno drsanje

V soboto se bo od 16. ure pustovalo v Vetrinjskem dvoru, kjer aktivnosti pripravlja Zavod Mars Maribor. Otroci bodo lahko uživali v razstavah, ustvarjalnih delavnicah, gibalnicah, raziskovalnicah in raznih igrah, čaka jih še koncert dua Zebra. Pustno obarvano bo tudi dogajanje v Lajfu, kjer bodo v soboto od 15. ure najmlajši lahko sodelovali v poslikavi obraza, ustvarjalnih kotičkih, čarovniškem nastopu in mini disku z animatorji. Izbrane bodo najboljše maske, za bovling bo veljala posebna pustna akcija. Čarovnik Magic Aleksander bo ob 10. uri otroke animiral v Bodifit Caffeju na Studencih, kjer bodo prav tako ustvarjalni kotički in izbor najboljše maske. Pustovanje bo letos tudi športno obarvano, saj Gallus park coffee na svojem drsališču ob Mestnem parku prireja pustno drsanje, ki bo trajalo ves dan.

V nedeljo z začetkom ob 15. uri bo v Narodnem domu tradicionalno otroško pustovanje z Romano Krajnčan. Rajanje bodo popestrile Kekčeve poustvarjalnice z otroškimi pustnimi delavnicami, napovedujejo organizatorji.

Do 4. marca je na Glavnem trgu na ogled fotografska razstava z lanskega pustovanja.
Sašo Bizjak

Zepeemov pust na Glavnem trgu

Na pustni torek, 1. marca, bo Ta veseli Zepeemov pust na Glavnem trgu, kjer bodo ob 10. in 16. uri pustne maske na foto točki pozirale fotografom in se pokazale strogi pustni žiriji, ki bo najbolj izvirnim in prepričljivim maskam podelila nagrade v več kategorijah. Povorki po pustno okrašenih ulicah bosta ob 10.15 in 16.15. Fotografije nagrajenih mask bodo objavljene na družbenih omrežjih in spletni strani ZPM Maribor. Do 4. marca je na Glavnem trgu na ogled fotografska razstava z lanskega pustovanja.

Tadeja Dobaj, koordinatorica dejavnosti pri mariborskem ZPM, nam je pojasnila, da večjih sprememb zaradi sprostitve ukrepov ne bo, bo pa vse teklo brez preverjanja PCT in bo zato bolj sproščeno vzdušje. Velikega odra na Glavnem trgu letos še ne bo, je še dodala.

Igor Napast

Zabava v kostumih Squid Game

Napovedane so tudi nekatere pustne nočne zabave, in sicer v Klubu Wetrinsky bo v soboto elektronsko glasbo vrtel duo RotorMotor, organizatorji pa obiskovalce vabijo, naj oblečejo kostume Squid Game. V Hiši Oz bo sobotno pustno rajanje s krofi in zabavo trajalo cel popoldan. Sobotna pustna zabava je napovedana tudi v baru Trust, v Niagari bosta zabavi v petek in soboto. Po sprostitvi ukrepov se vrača tudi študentsko obštudijsko življenje. Na pustni torek, 1. marca, bosta v Štuku koncertirala Joker Out in Groovocado.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta