(FOTO) Pozitivno: Zmoremo, solidarnost v Mariboru deluje

DR
16.03.2020 11:57

Objavljamo nekaj fotografij, ki smo jih prejeli in kažejo, kako so se ljudje v blokih organizirali in si pomagajo v času koronavirusa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V času, ko v državi zaradi epidemije novega koronavirusa veljajo številne omejitve, ko velja generalno napotilo, da ljudje ostanejo doma, kolikor se da, so sodelovanje, medsebojna pomoč in solidarnost izjemno pomembni. In kot kažejo naše informacije s terena, pa tudi fotografije, ki jih dobivamo, je razumevanje zahtevanosti situacije med ljudmi visoko, prav tako zavest, da so med nami šibkejši, ranljivejši, najbolj izpostavljeni, ki jim je še toliko bolj treba pomagati. Telesna distanca, ki je priporočena, da se omeji okužbe, na drugi strani zahteva tesno sodelovanje, povezanost, seveda ob upoštevanju ukrepov, navodil in priporočil. V nekaterih stanovanjskih blokih so tako ljudje samoiniciativno postavili razkužila ob vstopu, drugje se organizirajo za obiske trgovin za tiste, ki bi morali še toliko bolj ostajati doma zaradi še večjega tveganja za njihovo zdravje, obešena so različna navodila in priporočila. Skratka, to so dobre novice!

Arhiv Večera
Arhiv Večera
Arhiv Večera
Arhiv Večera
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta