(FOTO) Pregled Titovega mostu v Mariboru pred prenovo. Na občini napovedujejo še druge prenove

Igor Selan Igor Selan
13.11.2020 17:00

Delavci Gradbenega inštituta ZRMK so Titov most danes pregledovali tudi s posebnim vozilom Moog.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Gradbeni inštitut ZRMK je danes začel z detajlnim pregledom Titovega mostu v Mariboru. Pregled je naročila mariborska občina, njegovi rezultati pa bodo podlaga za naročilo dokumentacije za prenovo mostu. "Ne le Titov most, predmet pregleda in kasnejše prenove bosta tudi Stari most in spodnja etaža dvoetažnega mostu," je povedal vodja občinskega urada za promet Uroš Kosi.

ZRMK je most pregledal z od Darsa izposojenim specialnim vozilom/dvigalom Moog, ki omogoča pregled mostu tudi od spodaj in je edino take vrste v Sloveniji. En vozni pas mostu je bil zaradi tega za promet zaprt, bo pa Titov most, kot tudi oba preostala, zaradi pregledov v prihodnje popolnoma zaprt, datume bodo z občine sporočili pravočasno. Kot so povedali zaposleni v ZRMK, na mostu pregledujejo konstrukcijo, izvajajo preiskavo betonov, z georadarjem preiskujejo morebitne nepravilnosti v strukturi in podobno. Po preliminarnih ocenah bi lahko prenova vsakega od mostov stala tudi do 1,5 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta