(FOTO) Štajerska noč z Mi2 na Večerovem odru: "Kako hvaležna publika, še na Tončeve komade ploskajo"

Igor Selan
27.06.2021 18:25
Kar devet let je trajalo, da je skupina Mi2 ponovno nastopila na Festivalu Lent.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobri dve uri je trajal sobotni razprodani koncert Mi2 na Večerovem odru. Foto: Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Pojdi z menoj v toplice … bova lepa, bova fit," je v en glas odmevalo na polnem Rotovškem trgu, ko je navdušena množica po zaključenem koncertu Mi2 fante poskušala priklicati nazaj na oder. Da se glasba, dobro vzdušje in zabava podaljšajo še za nekaj trenutkov. In so dosegli svoje. Najprej v akustični verziji, nato še v originalni, rokovski izvedbi.

Tonč, Dimek, Srajca, Flik, Mali in Davor so minulo soboto zvečer zažigali na Večerovem odru v okviru Festivala Lent. Koncerta se je udeležilo okrog 760 ljudi, kolikor dopuščajo koronski ukrepi. Vsekakor je to bil eden od koncertov, ki so jih Mariborčani in zabave željni festivalski gosti zaradi večmesečne epidemijske koncertne abstinence težko pričakovali. In niso bili razočarani. Prijetne temperature, dobro ozvočenje, repertoar legendarnih pesmi in skupina glasbenikov, ki ustvarjajo skupaj že vse od leta 1995. Ne v povsem enaki zasedbi, a vendar.

Štajerska noč na Rotovškem trgu
Sašo Bizjak

Na koncu so vsi obiskovalci stali

Od njihovega zadnjega koncerta v Mariboru je minilo že leto in pol, od prejšnjega nastopa na Festivalu Lent še precej več, kar devet let. Zato pa to vseeno ni bil njihov letošnji prvi nastop v živo. "Ne, štiri koncerte imamo že za sabo pred publiko letos, kar je glede na epidemijo kar lepa številka," je povedal Jernej Dirnbek - Dimek, vokalist in kitarist priljubljenega slovenskega benda. In dodal, da če bi življenje potekalo normalno, bi v tem času zabeležili že vsaj štirikrat toliko koncertov.

Sašo Bizjak

​So pa zato postepidemični koncerti toliko bolj nabiti z energijo, pristnim stikom s publiko in veseljačenjem. Po vsakem komadu so odmevali ploskanje in žvižgi navdušenja. "Kako hvaležna publika, še na Tončeve komade ploskajo," se je vmes pošalil Dimek. Sicer pa so akustični koncert Mi2 spremljali mladi in stari in vsi po vrsti ter ne glede na starost poznali besedila skladb Vijolice, Zbudi me za 1. maj, Šlager za dobro jutro in drugih. In kot so pri Mi2 pravilno napovedali pred koncertom, se vsak njihov akustični koncert za manjša prizorišča, ki je zamišljen predvsem za sedečo publiko z bolj umerjenimi, melodičnimi komadi, na koncu zaključi pred stoječo, rokovsko razvneto publiko.

Sašo Bizjak

Odhajaš za Maria Modrinjaka

Skupina Mi2 je sicer nedavno izdala novi album Črno na belem, na koncertu so ga preigrali približno polovico. Novi album s starimi pesmimi, bi lahko rekli, saj so ga ustvarjali cela štiri leta in so določene pesmi na njem že ponarodele. A materiala za dvourni koncert Mi2 seveda nikakor ne zmanjka. "Najtežje je narediti negativno selekcijo, torej določiti, česa ne bomo odigrali," še pove Dimek. Štajerske noči na koncertu v Mariboru vsekakor niso izpustili, ob nedavni obletnici samostojne Slovenije je zapela tudi harmonika in Čakal sem te kot kreten, na koncu pa še skladba Odhajaš, ki so jo posvetili nedavno preminulemu legendarnemu mariborskemu bobnarju Mariu Modrinjaku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta