(FOTO) Stari lepotci so se vrnili na Glavni trg

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
24.08.2024 15:00

Lepo vreme je zagotovilo, da so imeli starodobniki številne občudovalce

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Start je bil po mnogih letih znova v središču Maribora. 
Andrej Petelinšek

Po dveh desetletjih je bil start tradicionalnega relija starodobnikov na pobudo mariborskega župana Saše Arsenoviča znova na mariborskem Glavnem trgu. Tam se je v sončnem dopoldnevu zbralo kar 67 bleščečih vozil, ki so želi občudovanje mimoidočih. Kar nekaj je bilo klasičnih Mercedesov, med njimi dve Pagodi, pa zavidljivo število porschejev, tudi 911, Triumph Spitfire letnik 1979, veliko pogledov je pritegnil še zeleni Citroen SM, ki je bil tehnološko pred svojim časom. Lepotcev, starejših od leta 1930, tokrat ni bilo, najstarejši avtomobilski senior je bil Fiat Balilla. Naj omenimo še najglasnejšega, to je bil fičo, Fiat 500 Abarth.

Andrej Petelinšek

Reli je organiziral Veteran klub Maribor, njegov predsednik Stanko Kokol je zadovoljen, da so se vrnili v središče mesta, četudi je bil to veliko zahtevnejši organizacijski zalogaj.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Po startu se je kača jeklenih lepotcev s 130 tekmovalci vila najprej proti parkirišču E'Leclerca, kjer so opravili spretnostne preizkušnje. Potem so šli po državni cesti v Slovensko Bistrico. Tam so si ogledali muzej avtomobilov nekoč slovitega reli voznika Aleša Pušnika, nato so bili gosti tamkajšnjega oldtajmerskega kluba Avtomoto Classic, ogledali so si tudi bistriški grad. V Studenicah so se sprehodili po samostanu dominikanskega reda, potem pa se vračajo nazaj proti Mariboru, kjer bodo imeli cilj in sklepno prireditev pri gostišču Gurman pri bivšem Tamu. Tam naj bi bili okoli 16. ure. 

Andrej Petelinšek
Maribor - Glavni trg - Prireditve - Srečanja - Rally starodobnih motornih vozil - starodobniki - reli - -
Andrej Petelinšek

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta