(FOTO) Tako so Socialni demokrati predvolilno kampanjo za evropske volitve pričeli v Mariboru

Igor Selan Igor Selan
10.05.2024 18:29

Kampanja SD bo potekala pod sloganom Močna Evropa, močna Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predvolilna kampanja SD za evropske volitve bo slonela na štirih stebrih.
Andrej Petelinšek

Socialni demokrati so danes na Lentu v Mariboru uradno pričeli kampanjo pred prihajajočimi evropskimi volitvami, ki jo vodijo pod sloganom Močna Evropa, močna Slovenija. Kot je povedal nosilec liste Matjaž Nemec, bo kampanja SD slonela na štirih stebrih, inovativni, zeleni, varni ter socialni Evropi, Maribor pa da ni bil naključno izbran za začetek kampanje: "Ne bi si želeli, da bi se politične silnice v EU premaknile desno od desne skrajnosti, želeli bi si predvsem sodelovanja. Maribor je drugo največje in obmejno mesto, ki doživlja transformacijo, in naj bo ta tudi socialno pravična, zelena in varna, Maribor pa simbol politike, ki jo zagovarjamo SD."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

(FOTO) Ministra na obisku: Še več služb bova prestavila v Maribor

Aleksander Jevšek je ob tem izpostavil predvsem skladen regionalni razvoj ter zavzemanje za širitev EU na Zahodni Balkan, Milan Brglez pa zavzemanje za delavske pravice. Po njegovem mnenju Evropski parlament brez močne socialdemokracije ne bo zmogel oblikovati politik na način, da bi te omogočile napredek vsem v EU.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Edini Mariborčan na listi SD Matevž Frangež je spomnil še na slabo novico, selitev sedeža Nove KBM v Ljubljano, a bil kljub temu optimističen: "Ne glede na to ima Maribor kar nekaj prebojnih zgodb. Verjamem, da lahko s povečanimi vlaganji v inovacije, s posebno skrbjo za mesta in regije Maribor spet postane močan gospodarski center s pogledom, usmerjenim v prihodnost, ki si jo bo krojil sam."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Poleg omenjene četverice na listi SD za Evropski parlament kandidirajo še Mojca Kleva Kekuš, Lucija Karnelutti, Aleksandra Vasiljević, Primož Brvar in Neva Grašič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta