(FOTO) Z dobrodelnim pohodom na Urban zbrali 2214 evrov

(mbk)
06.10.2019 17:22

Tokrat so pohodniki zbirali denar za petčlansko družino iz Maribora, ki potrebuje pomoč pri nakupu kurjave in ozimnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pot ponuja lepe razglede
Andrej Petelinšek
Dobrodelnega pohoda na Urban se je udeležilo kar okrog tisoč ljudi
Andrej Petelinšek

Iz Kamnice se je včeraj na Urban odpravilo 805 pohodnikov. V idiličnem jesenskem okolju med kamniškimi vinogradi so lahko poskusili veliko domačih dobrot, prvi mošt, na cilju na Urbanu pa sta jih pričakala odličen kobanski lonec in žar presenečenje. Pa namen druženja tudi tokrat ni bila le rekreacija, pohodniki so zbirali denar za petčlansko družino iz Maribora, ki preživlja težko obdobje. Živi v podnajemniškem stanovanju, zaposlen je le oče, ki kot voznik dela za minimalno plačilo. Mama je onkološka bolnica, njeno zdravstveno stanje je zelo nestabilno, saj si ne more privoščiti diet in priporočenih zdravil, ki jih je treba doplačati. Trije otroci, dijak in osnovnošolca, so uspešni učenci. Za kakšne obšolske dejavnosti, ki jih veselijo in bi jim pomagale pri razvoju, žal nimajo veliko možnosti. Organizatorji pohoda Na noge!, agencija Mediaevent, v sodelovanju s Športnim društvom Kobansko in Karitas želijo družini pomagati z nakupom kurjave in ozimnice, da bi lažje preživela zimo.
S projektom organizatorji vsaj trikrat letno spravijo na noge množico ljudi, ki s svojo udeležbo na prireditvi tako prispeva tudi k humanitarnemu dejanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta