(FOTO) Začel se je Festival Lent, Maribor je živ

Jon Knez Jon Knez
24.06.2022 22:19

Publiko na Trgu Leona Štuklja zabava Magnifico, v Minoritih je Laibach. Prvi lentovski večer se je razživel na šestih odrih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Magnifico prvi večer Lenta (foto: Jon Knez)
Jon Knez

Z večernim dogajanjem na šestih prizoriščih se je tudi uradno začel trideseti Festival Lent. Večtisočglavo publiko na Trgu Leona Štuklja zabava Magnifico, pri Vodnem stolpu na Jurčkovem - Večerovem odru je zasedba Open na čelu z Markom Vezoviškom, za njimi še Društvo mrtvih pesnikov. Ljubitelji komedije se v Vetrinjskem dvoru smejijo Tinu Vodopivcu in Admirju Baltiću v stand upu Tutti Matti, ljubitelji alternativne glasbe pa v Minoritih gledajo in poslušajo projekt Laibachov Mi smo narod (Wir sind das Volk). Tam ob 23. uri sledi še Lachin after jam z ekipo Wudisban.

Robert Pešut - Magnifico nam je pred koncertom povedal, da je tako on kot cel bend v formi in da je nastopati v Mariboru zmeraj nekaj posebnega. "Vesel sem, da sem po nekaj letih spet tukaj. V Maribor se vedno odpravljamo s posebnim žarom. Ne vem, kaj si obetamo, ampak tukaj je ena fina energija, ki jo vsi čutimo," je dejal. Dotaknil se je tudi lentovskega jubileja: "Z Lentom se ukvarjam celo svojo kariero. Odkar se profesionalno ukvarjam z muziko, se mi zdi, da je Lent del moje zgodbe. Zelo veliko spominov me veže na Maribor in zelo veliko njih je povezanih z Lentom. Tu je res posebna atmosfera, ko se vsi zberemo in podružimo. Spremljam zgodbo Lenta kot svojo. Tudi jaz delam na dolgi rok in se veselim, da se nekdo stara z mano, in Lent se. Ali pa se jaz z njim, ne vem."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta