(FOTO) Zakaj so odstranili edina javna igrala v coni za pešce? ​

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
24.04.2024 04:05

Mnogi Mariborčani in Mariborčanke so opazili, da otroških igral v Slovenski ulici, v neposredni bližini Vrtca Ivana Glinška, ni več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tobogana, manjših plezal in elementov za guganje ne bodo vrnili.
Sašo Bizjak

Na Mestni občini Maribor so pojasnili, da so edina javna igrala v pešconi trajno odstranili. Konec marca je namreč urad za komunalo, promet in prostor v sodelovanju s Snago in medobčinsko inšpekcijo tam opazil večjo nepravilnost, in sicer vdor dela zemljišča v bližini večjega igrala.

Sašo Bizjak

"Nigrad je težavo opazil prvi in zavaroval luknjo," so sporočili z občine, kjer so še isti dan iz svoje pravne pisarne prejeli informacijo, da gre za parcelo v denacionalizacijskem postopku. "Zato je bila najbolj očitna rešitev umik obstoječih otroških igral in zapolnitev luknje, kar je dne 5. aprila opravila Snaga, ki je koncesionar in skrbi za varnost javnih otroških igrišč," so še pojasnili, zakaj so odstranili tobogan, manjša plezala in elemente za guganje. Igrala so skladiščena pri Snagi in bodo umeščena na druga javna otroška igrišča, so še dodali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta