(FOTO) Zaprli Hišo Stare trte na Lentu: Kam se bo začasno preselila njena vsebina?

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
01.07.2024 17:14

Začela se je obnova doma Guinnessove rekorderke, najbolj obiskanega mariborskega turističnega objekta, saj dobi nov koncept in opremo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Interier bodo popolnoma spremenili, bodo pa ohranili talni mozaik.
Sašo Bizjak

Po koncu Festivala Lent je svoja vrata zaprla tudi Hiša Stare trte, kjer je minule dni potekalo zelo dobro sprejeto Vinsko lentanje. Začela se je namreč že pred časom napovedana obnova tega najbolj obiskanega mariborskega turističnega objekta, ki letno sprejme okoli 60.000 obiskovalcev, zdaj pa dobi nov koncept in opremo. 

(INTERVJU) Župan Saša Arsenovič ob zaključku Festivala Lent: Naj bo manj prizorišč in več dni ob koncih tedna

Sašo Bizjak
Hiša Stare trte
Sašo Bizjak

Kot smo poročali, bodo notranjost objekta posodobili in ga osredotočili na predstavitev štajerskih vin in vinarjev. Pristojni napovedujejo uporabniku bolj prijazno izkušnjo. V prenovljeni stavbi bodo vinoteka, degustacije, kulinarika in multimedijske vsebine. Interier bodo popolnoma spremenili, ohranili pa obstoječi talni mozaik Igorja Orešiča. Zamenjali bodo tudi okna in v prostor spustili svetlobo. Izvajalec Kograd IGEM bo opravil manjša gradbeno-obrtniška dela, največ denarja bo porabljenega za novo opremo. Investicija je vredna 716.000 evrov, od tega je Zavod za turizem Maribor 329 tisočakov evrov pridobil na razpisu gospodarskega ministrstva, preostanek bo primaknila Mestna občina Maribor.

Hiša Stare trte
Sašo Bizjak

(FOTO) Bo še kdaj glavni oder na Dravi? Mariborska občina med Festivalom Lent prodaja pontone

Hiša Stare trte
Andrej Petelinšek
Hiša Stare trte
Sašo Bizjak

Ker obnova poteka v notranjosti hiše, si bodo lahko obiskovalci Maribora najstarejšo trto še naprej nemoteno ogledovali, kaj več o Guinnessovi rekorderki pa izvedeli v Kulturni četrti Minoriti, kamor zavod začasno seli vsebine Hiše Stare trte, nenazadnje pa tudi v bližnjem Muzeju najstarejše trte. Prenovljene prostore naj bi ponovno odprli novembra letos.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta