Gasilci Maribora in okolice darovali za tovariše na Hrvaškem

ŠTR
05.04.2021 05:00
V 21 prostovoljnih gasilskih društvih v petih občinah zbrali denar za pomoč društvoma z območja hrvaške Petrinje, ki jima je potres uničil objekte in opremo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Del donacij slovenskih gasilcev bo šel za obnovo gasilskega doma DVD Luščani. 
Dušan Mikl

Čeprav se gasilci velikokrat srečujejo z žalostnimi in tragičnimi zgodbami družbe ali posameznikov, ki jih doleti nesreča, se jih te vedno znova dotaknejo. Tudi močni potresi leta 2020 na Hrvaškem jih niso pustili ravnodušne, pravijo v Gasilski zvezi (GZ) Maribor. "Zavedali smo se, da je situacija na prizadetem območju zahtevna, da so ob primarnih reševalnih nalogah pomembne tudi druge, humanitarne aktivnosti in pomoč. Hrvaška je za pomoč ob potresu zaprosila preko mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite. Slovenija se je na zaprosilo odzvala, prav tako razne druge države. Pri GZ Maribor pa smo se odločili za zbiranje finančnih sredstev," razlaga predsednik zveze Slavko Kramberger.

PGD Slemen

Tako so gasilci vseh 21 prostovoljnih gasilskih društev iz petih občin (Maribor, Rače - Fram, Hoče - Slivnica, Duplek in Miklavž na Dravskem polju), vključenih v GZ Maribor, zbrali skupno 6000 evrov in jih bodo skladno s sklepom upravnega odbora zveze donirali dvema prostovoljnima gasilskima društvoma, ki sta v potresu utrpela veliko škodo na svojih objektih in opremi. Januarja se je na območje Petrinje in Gline, kjer je potres povzročil največ škode, odpravila tudi manjša delegacija GZ Maribor v spremstvu hrvaških gasilcev. "Kot posebno prizadeti sta bili prepoznani dve gasilki enoti, Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Glina in DVD Luščani, ki bosta za potrebe sanacije škode tudi prejeli zbrana sredstva," še pravi predsednik zveze. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta