Grajski trg v Mariboru: "O, Ljubljana, najlepše mesto"

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
10.09.2020 16:41

Kako Ljubljana, ki je tako kot Maribor doslej izvisela pri turističnih bonih in zaradi koronavirusa beleži za 85 odstotkov manj prenočitev, na počitnice vabi tudi Mariborčane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prijazen ples med Mariborom in Ljubljano. Pri promocijski stojnici so se ustavljali številni, najraje tisti, ki imajo na prestolnico lepe spomine iz časa študija ali bi se tja radi preselili.
Sašo Bizjak

Ni pogosto, da Ljubljana pride v Maribor. A javni zavod Turizem Ljubljana je tokrat atrakcije prestolnice promoviral na Grajskem trgu, ki so ga zavzeli Zeleni zmajčki in napisi Ljubljana. "O, Ljubljana, najlepše mesto," je gospa pozdravila osebje na promocijski stojnici. "Pst, Ljubljančani tega tukaj raje ne izrekajmo prenaglas," ji je pomežiknil eden od sodelavcev zavoda. "Pa saj jaz sem Štajerka!" je protestirala Mariborčanka. "Ja, potem pa kar na glas," se je zasmejal turistični delavec in ji prodal masko z napisom Ljubljana.
Ljubljanski turistični zavod svoje mesto in regijo letos predstavlja nekoliko drugače, v prvi vrsti Slovencem. ​"Ljudi poskušamo privabiti na daljši city break (mestni oddih, op. p.).

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta