(GREMA NA KAFE) Mariborčan, ki s slam poezijo ustvarja varno okolje za mlade pesnike in v njem živi tudi sam​

Tjaša Gajšek Tjaša Gajšek
19.06.2024 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Včasih se nam zdi, da je vsem vseeno, ampak vidiš, da ni res. Vidiš, da je tvoja poezija nekomu nekaj dala," o dobro opravljenem slam nastopu razmišlja Matic Ačko.
"Včasih se nam zdi, da je vsem vseeno, ampak vidiš, da ni res. Vidiš, da je tvoja poezija nekomu nekaj dala," o dobro opravljenem slam nastopu razmišlja Matic Ačko.
Andrej Petelinšek
V nadaljevanju preberite:

Matic Ačko je multiustvarjalec. Oblikovalec, fotograf, pesnik, slemer, performer, plesalec - vse to preberemo pred njegovim imenom. Je prvi Slovenec, ki se je udeležil svetovnega prvenstva v slam poeziji. Letos je pri MKC, s katero redno sodeluje, izdal pesniški prvenec Rekviem za sneg. Če imaš take sorte možganov, če si generalist, se povsod zelo hitro počutiš domače, pravi in dodaja, da je njegova težava zmeraj bila, da je imel preveč zanimanj in strasti, ne pa da ne bi vedel, česa si želi. Z njim se dobimo v Čajnici ob parku, kamor Ačko pogosto in rad hodi s prijatelji, saj ne pije kave, če že tu in tam kakšno belo kavo, ima pa zato zelo rad čaj, črni in zeleni, torej predvsem prave čaje. Naročil je črni čaj z malo mleka in malo medu.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta