Grema na kafe s Sebastijanom Lukovnjakom: Mariborčani so kritična publika

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.11.2018 17:14

Talentirani umetnik Sebastijan Lukovnjak je dejaven na različnih področjih: sklada, piše besedila in aranžmaje ter je odličen glasbenik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastijan Lukovnjak je Tezenčan, vnuk tamovca. "Moj deda je bil tam kar 'velika živina'," pravi.
Sašo Bizjak

Večina ga pozna kot frontmana pop-rock skupine Leonart, sicer pa je Sebastijan Lukovnjak tudi pevec in kitarist v skupini The Swingtones, znani ljubiteljem bluesa, jazza in swinga, igra še v skupini Zebra ali kot solo izvajalec. Ob tem dela in uči v zasebni glasbeni šoli in v Lutkovnem gledališču Pika iz Lenarta. V lokalu Kalvarija, kjer najde mir, je pil kuhano vino.
Mariborčan?
"Da. S Tezna. Eni Tezna nimajo preveč radi, meni, ki sem tam rojen, je Tezno čisto kul. Predvsem spodnje Tezno, od koder sem jaz, je nastalo tako, da so ljudi naselili okoli dveh tovarn. Delavci so dobili zemljo ali stanovanje v okolici Tama ali Metalne."
Tamovec?
"Sem vnuk tamovca. Moj deda je bil tam kar 'velika živina', Bil je vodja karosernice, to je bil takrat 'big deal'. On ni veliko delal, imel je aktovko in pisal (smeh). No. Seveda je prej delal, potem pa je bil povišan."
Dejavni ste v mnogih skupinah. Kaj je najbolj aktualno?
"Res je. Te dni se počutim, kot da že imam veseli december. Že vse pripravljamo. Če začnem pri lutkah, ki so zdaj najbolj aktualne, sem del Lutkovnega gledališča Pika iz Lenarta, ki ustvarja že 40 let, zato bomo letos izdali CD, ki sem ga pomagal ustvariti. S skupino The Swingtones smo pred kratkim izdali CD, 15. decembra bomo imeli predstavitev, tudi ta skupina je trenutno zelo aktualna."
To skupino lahko povežemo s Salonom uporabnih umetnosti, kjer se srečujejo ljubitelji swinga.
"Salon uporabnih umetnosti je super prostor, deluje umetniško, všeč so mi prostori, ki imajo vsebino, ki ponujajo nekaj več kot samo pijačo. V bistvu si v centru in hkrati stran od hrušča. To delamo skupaj z društvom The SwingBrats, oni so nas ustanovili, bili so krivi, da smo mi nastali. Rekli so, da za svoje dogodke potrebujejo skupino, ki bi to zvrst glasbe igrala v živo. To je bilo pred kakšnimi osmimi leti."

Sebastijan Lukovnjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta