Grema na kafe z Zekiro Marković: Prepovedala bi stavek "drugo leto pa bom"

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.11.2018 19:24

Zekira Marković je v Maribor prišla v času vojne na Balkanu in si skupaj z možem Sašem tukaj ustvarila dom, družino in uspešno poslovno zgodbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zekira Marković: "Zdaj, ko so bile volitve v Mariboru, sem ljudem razlagala, kakšen je občutek, če izgubiš svoje mesto."
Igor Napast

V Baščaršiji v Poštni ulici je vsak dan pestro, pravi Zekira Marković, ki skupaj z zakoncem Sašem vodi družinski posel. Na dan, ko smo se z njo dobili na kavi, je v njihovih prostorih snemal Matjaž Javšnik, v kleti pa je imelo Društvo Poštna sestanek o vsebinah v tej najbolj živahni ulici v mestu zadnja leta. Pila je kavo z mlekom, dan ponavadi prične s turško kavo.
O čem ste sestankovali gostinci s Poštne?
"Z Društvom Poštna se pogovarjamo o naslednjem letu. Ali bomo zmogli še kaj ustvariti, ali se bomo našli, kar se tiče ulice, odra in nastopajočih."
Hitri ste. November je, pa že razmišljate o prihodnji sezoni.
"Zastajamo z nekaterimi stvarmi, ki jih nismo uredili med sezono. Dopusti so bili, težko se dobimo vsi skupaj, osem nas je."
Kako sprejemate novosti?
"Ko sem prišla sem, sem rekla, da mora biti ta ulica polna gostinske ponudbe. Tudi ko je bil Fudo trgovina, Piaf trafika, Isabelle ni bilo, LeVino je bil šiviljski studio ... Vedno sem imela občutek, da ta ulica mora biti takšna, kot je danes. Poštna ni prevelika, ni predolga, dovolj je ozka, da se ljudje na njej vidijo in družijo. Ima svojo energijo."

Zekira Marković: "Obožujem Pohorje, ker ima dušo."
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta