Iz Štajerca: Zaradi dela z vinom in kletjo pustil nogomet

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.11.2019 05:37

V Juriju ob Pesnici bo družina Vračko ob svojem priljubljenem gostišču kmalu vabila tudi v novo moderno klet, vodil jo bo Matej Vračko. Njihova vina so letos že zmagala na prestižnem ocenjevanju na Dunaju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Želel je postati profesionalni nogometaš, a so ga poškodbe usmerile v delo doma, v gostinstvo in vinogradništvo.​ Matej Vračko se je nato pred nekaj leti odločil za investicijo v moderno klet, ki to jesen že služi namenu, v njej je letošnji letnik, s katerim je zadovoljen. Do konca leta želi končati dela še v prostorih za goste, zato veliko otvoritev načrtuje za marec. S svojimi vini pa se bo že petič predstavil na ponedeljkovem martinovanju na Trgu Leona Štuklja.

Klet po njegovih predlogih

Veličasten pogled s terase kleti na malo vas Jurij ob Pesnici in sosednje griče in travnike gostov gotovo ne bo pustil ravnodušnih. Slikovito panoramo bo mogoče opazovati tudi iz prostorne notranjosti, saj so stene s pogledom na dolino steklene, prostor pa, opremljen z moderno tehnologijo in dizajnom, deluje prijeten in topel.
​S ponosom je Vračko pokazal mogočen točilni pult v zgornjem delu kleti in prostor za zaključene družbe, a najbolj so mu oči žarele, ko smo vstopili v klet, ki je optimizirana po njegovih predlogih. Trenutno v njej hrani okoli 45 tisoč litrov vina, še za deset tisoč litrov je prostora v novih sodih. V mislih ima tudi nakup lesenih.

Igor Napast
Igor Napast
Klet že od daleč pritegne pogled.
Igor Napast
Igor Napast
Matej Vračko s ponosom pokaže vinsko klet, kjer že zori letošnji vinski letnik.
Igor Napast

Želijo prodajati doma

V začetku se bodo v Vinu Vračko osredotočili na individualne goste s preprosto ponudbo na vrhunski ravni, pravi. Čim več vina želijo prodati doma, zdaj ga polovico prodajo v domačem gostišču. "Avstrijska vinska cesta je blizu, te goste moramo privabiti sem," razmišlja Vračko. Ob dobrem vinu bodo v novi kleti gostom ponudili prigrizke, narezke. "Kot klasičen kmečki turizem. Toplo hrano imamo v gostišču, ki je blizu." Zaradi povečanega obsega dela v gostinstvu bosta Matej Vračko in njegova žena Sanja zagotovo zaposlila še koga, ki bo pomagal pri strežbi: "Ob delu se bova midva posvečala gostom. Včasih se je pri kom treba ustaviti, se pogovoriti. Da bodo ljudje imeli stik z nami, dobili občutek domačnosti."

Ob velikem točilnem pultu bodo ponujali hladne jedi in vrhunsko vino. 
Igor Napast
Boštjan Žnuderl, Tim Lo Duca, Matej Vračko in Jan Kramberger. Nogometna reprezentanca slovenskih vinogradnikov. 
Mediaspeed.net
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta