Izbrali Naj javno stranišče 2020: Med mestnimi občinami Ljubljana prva, komu straniščna metlica?

mbk
20.11.2020 18:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Javno stranišče v mariborskem Mestnem parku Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je podelilo nagrade in priznanja za najbolj urejena javna stranišča v Sloveniji za leto 2020. Komisija društva je ugotovila, da imajo v MO Ljubljana z 4,67 točke(od 5,00) najlepše urejena javna stranišča v kategoriji mestnih občin. Na drugo mesto se je uvrstil Slovenj Gradec (4,60), tretja je občina Maribor (4,57). Najslabše se je odrezala Nova Gorica (3,58). V kategoriji ostalih občin pa si je prvo mesto prislužila občina Krško (4,84), straniščno metlico za najslabše urejena javna stranišča pa je ponovno dobila občina Laško s 3,59 točke.

Med letom so člani komisije prevozili 3997 kilometrov in opravili terensko ocenjevanje na 154 lokacijah javnih stranišč po vsej Sloveniji. Preverili so, kakšno je stanje javnih stranišč v enajstih mestnih občinah, 78 ostalih občinah in 56 bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji. V kategoriji bencinskih servisov je največ točk (4,32) dobil bencinski servis Petrol Mlake (smer Italija). Najslabše je bil ocenjen bencinski servis Petrol Šentilj (smer Avstrija), ki je dobil 2,64 točke. Komisija je ocenjevala dostopnost, označenost dostopa, urejenost, število sanitarij, sanitarije za invalide, opremo in higienski material.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta