Kaj bo na robu Magdalenskega parka v Mariboru?

Igor Selan Igor Selan
18.10.2023 02:00

Po ureditvi območja v Magdalenskem parku, kjer je nekoč stala propadajoča hiša, Marko Kolbl še ne razkriva, kaj namerava postaviti na tej parceli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Investitor bo počakal, da občina konča gradnjo Zdravstvenega doma Magdalena v neposredni bližini.
Andrej Petelinšek

V začetku decembra bo minilo leto dni, odkar je Marko Kolbl, sicer znani mariborski podjetnik, direktor Europlakata in lastnik Radia Center, podrl propadajočo stavbo v Jezdarski 19 na jugozahodnem delu Magdalenskega parka, ki je desetletja dolgo kazila podobo tega dela mesta, vmes postala pribežališče brezdomcev, v njej pa je večkrat tudi zagorelo. V teh dneh pa so na območju izvedli nova dela, odstranili so visoko travo in ostanke kamenja od rušenja stavbe, v prihodnjih dneh bodo parcelo tudi zatravili ter dokončno odstranili ograjo. "Na lastno iniciativo smo se odločili območje urediti, v neposredni bližini je namreč otroško igrišče in prav je, da vse skupaj dobi lepši videz," je povedal Kolbl.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Kakšne načrte ima z omenjeno parcelo, Kolbl sicer še zmeraj ne razkriva: "Odločitve še nisem sprejel. Počakali bomo, da občina dokonča izgradnjo novega Zdravstvenega doma Magdalena, da vidimo, kako bo celotno območje zaživelo in kaj se bo tam v prihodnje dogajalo."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta