Kam na kresovanje in za 1. maj v Mariboru in okolici?

MBK
29.04.2022 16:15

Organizirana kresovanja v Rušah, Malečniku in Miklavžu, sindikati vabijo na pohod in osrednjo proslavo na Snežnem stadionu pod Pohorjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izpred nekdanje Tovarne dušika (fotografija je iz leta 2018) se kresovanje v Rušah letos seli na Smolnik.
Andrej Petelinšek

Potem ko so bile prireditve v počastitev praznika dela v preteklih dveh letih bolj ali manj odpovedane zaradi epidemije, se jih bomo lahko letos znova udeležili v večjem številu. Organizatorji v okolici Maribora vabijo jutri na postavljanje mlajev in kresovanje, v nedeljo pa na praznovanje boja za delavske pravice.

Pohod z baklami, Špricerfest, postavitev mlaja

Mladinsko društvo Ruše v srcu s soorganizatorji - PGD Smolnik, Občino Ruše in zavodom za šport - pripravlja kresovanje pri gasilskem društvu na Smolniku v Rušah. Dogajanje se bo začelo že ob 16. uri, ko bodo postavili mlaj, predvsem najmlajše bo od 18.30 zabaval Dejan Dogaja. Ob 20. uri je na programu pohod z baklami, pohodnike pa bosta spremljali tudi Godba Ruše in mažoretna skupina. Ob 21. uri bodo zakurili kres.

Andrej Petelinšek

Ob 17. uri se začne dogajanje pri nogometnem igrišču v Malečniku, ki ga organizira Visit Malečnik. Ime Špricerfest gre na kres naznanja, da se bo na prireditvi točila žlahtna domača kapljica, tudi hrano obljubljajo, za vzdušje pa bodo poskrbeli še akustični ritmi Matjaža Jelena (Šank Rock), Akustičnega orgazma in Sergeja Škofljanca (eks San Di Ego).

Andrej Petelinšek

Tradicionalno kresovanje na Miklavškem trikotniku prireja tudi Občina Miklavž na Dravskem polju, tam bodo mlaj postavili ob 18. uri. Do 20. ure bo animacija za otroke, ob 20.30 bodo zakurili kres, nato se bo začela zabava ob zvokih ansambla Prisrčniki. Udeležence vabijo, naj za prihod in odhod izkoristijo prevoz z brezplačnim minibusom, ki bo ustavljal na vseh postajališčih v občini, vozil pa bo do 2. ure zjutraj.

Tristo brezplačnih porcij golaža

Ko vas bodo pojutrišnjem prebudili zvoki godbe na pihala, pa bo čas, da se odpravite na kakšno prvomajsko proslavo. Tradicionalna prireditev Zveze svobodnih sindikatov Slovenije bo letos pod Pohorjem, pripravlja jo Območna organizacija ZSSS Podravje in Koroška. Ob 10. uri v sodelovanju s športnim društvom Pohorček pripravljajo pohod do Trikotne jase. Zbirna točka je plato pri spodnji postaji pohorske vzpenjače, tam udeleženci prejmejo kupon, ki bo šel v žrebanje za nagrado.

Prireditelji zagotavljajo pod Pohorjem 300 brezplačnih porcij golaža.
Andrej Petelinšek

Ob 12. uri se prične uradni del prireditve z nagovorom predsednice Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije Majde Marolt. Nastopila bosta godba na pihala z mažoretkami ter pevski zbor KUD Slave Klavore. Po uradnem delu bosta udeležence do večera zabavali glasbena skupina Power Band in pevka Ana Grdadolnik. Prireditelji zagotavljajo 300 brezplačnih porcij golaža in drugo gostinsko ponudbo, najmlajši pa se bodo ob budnem očesu animatork lahko razgibali na napihljivih igralih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta