Kangler zaradi izstopa Kaloha pisal članom mariborske SDS: "Zastopala ga je žena sodnika Žirovnika"

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
24.10.2024 14:31

Zakaj je izstop Dejana Kaloha iz SDS pretresel mariborski odbor stranke?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franc Kangler je na položaju predsednika mariborske SDS zamenjal Dejana Kaloha.
Igor Napast

Izstop Dejana Kaloha iz SDS je pretresel mariborski odbor stranke, saj je poslanec in mestni svetnik v pismu Janezu Janši med drugim zapisal, da so sodu izbili dno predvsem napadi lokalnega odbora po tem, ko ni bil več predsednik. "Do aktualnega poslanca in do dolgoletnega člana SDS so bili nerazumni in zavržni ter so naredili nepopravljivo škodo," je poudaril Kaloh. In da je mariborski odbor SDS na zadnji seji celo razpravljal, da bi ga morali izključiti iz stranke. 

Dejan Kaloh
Andrej Petelinšek

Na omrežju X se je odzval predsednik mariborske SDS Franc Kangler, ki je Kaloha na tem položaju zamenjal po združitvi SDS in NLS. "Z Dejanom Kalohom nisem imel nobenega konflikta," je zapisal Kangler in razkril, da pa je imel Kaloh težave s predsednikom nadzornega odbora Francem Mlinaričem, saj naj ne bi prenesel kritike 80 let starega gospoda, da je kot predsednik mestnega odbora pustil za sabo katastrofalno finančno stanje. Zato naj bi Mlinariča tožil.

Kanglerja je zmotilo tudi, da je Kaloh v ta namen angažiral odvetnico Cvetko Žirovnik, ženo sodnika Janeza Žirovnika, ki mu je Kangler med svojimi številnimi postopki zaradi ovadb očital pristranskost in kršitev​ človekovih pravic.

Franc Kangler
Andrej Petelinšek

Kaloh je na omrežju X odgovoril, da se mu je Mlinarič za klevete javno opravičil, zato zasebna tožba ni bila potrebna. Po odmevnem intervjuju v Večeru z Luko Simoničem, ki je v mariborskem odboru SDS desna roka Franca Kanglerja, nedavno pa je prevzel vodenje podmladka SDS, pa je Kaloh objavil tudi Kanglerjevo obvestilo za člane mariborske SDS.

V njem je Kangler zapisal, da zavračajo navedbe Kaloha, da je iz SDS izstopil zaradi slabih odnosov v mariborskem odboru stranke ter da z njim niso imeli nobenega konflikta. Da pa so bili v vodstvu odbora presenečeni, da je Kaloha v zasebni tožbi proti predsedniku nadzornega odbora SDS Maribor zastopala žena sodnika Janeza Žirovnika, "ki je Francu Kanglerju kršil človekove pravice".

(GREMA NA KAFE) Kdo je Mariborčan, ki je prevzel vodenje podmladka Janševe SDS in sanja o mestu župana Maribora?

(ODZIV) Dejan Kaloh zbodel predsednika podmladka SDS: "Nisi iskren in lojalen človek"

Kangler je članom še napisal, da je vzdušje v SDS Maribor dobro, saj se je od junija lani, ko je prevzel vodenje mestnega odbora, do decembra število članov povečalo za 306, "ta številka pa se tudi letos konstantno povečuje".

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta