Kdo bo po Ivanu Lorenčiču vodil II. gimnazijo Maribor: Svet šole je izbral kandidata

Barbara Bradač
24.04.2021 01:55
Člani sveta II. gimnazije Maribor so za novega ravnatelja soglasno izbrali dr. Marka Jagodiča. K predlogu mora mnenje podati še ministrica za izobraževanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
II. gimnazijo bo v novem šolskem letu vodil nov ravnatelj. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Ravnatelj Ivan Lorenčič, ki II. gimnazijo Maribor vodi že več kot 30 let, se s koncem letošnjega šolskega leta iz stavbe na Trgu Miloša Zidanška poslavlja. V novem šolskem letu bo šolo vodil nov ravnatelj. Vse kaže, da bo to dr. Marko Jagodič, profesor fizike na II. gimnaziji, ki ga je za ta položaj soglasno izbral svet šole.

Na razpis za ravnatelja sta ob Jagodičevi prispeli še dve vlogi zunanjih kandidatov, a je Jagodič dobil podporo dijaške skupnosti II. gimnazije, sveta staršev in profesorskega zbora. Tudi občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je pozitivno mnenje podala profesorju Jagodiču, vendar ga mora potrditi še mariborski mestni svet.

Zelo priljubljen med dijaki

"Šolo imamo v res dobrem stanju, imamo odlične dijake in izjemno deloven učiteljski zbor. Verjamemo, da bo še naprej tako. Jagodiča sodelavci poznamo kot res zagnanega, vestnega in delovnega, pa tudi zelo spoštljivega v medsebojni komunikaciji in nasploh zelo komunikativnega. Med dijaki je zelo priljubljen profesor, je odličen profesor fizike in dijaki to povedo tudi svojim staršem. Zato tudi z vseh strani, tako profesorske, dijaške in starševske, takšna podpora k izbiri za ravnatelja," je pojasnila profesorica Sanja Cvar, predsednica sveta zavoda II. gimnazije.

Člani sveta zavoda so bili soglasni v izbiri in so 39-letnega Jagodiča za novega ravnatelja šole predlagali ministrici za izobraževanje v imenovanje, ta je dolžna podati mnenje v 30 dneh po prejemu predloga.

Marko Jagodič
Mediaspeed

Stopil bo v velike čevlje

Jagodič bo stopil v čevlje dolgoletnega ravnatelja Ivana Lorenčiča, tudi fizika, ki se z 31. avgustom pri 69 letih poslavlja od vodenja II. gimnazije. Skozi njegove roke je posredno šlo kakšnih 5000 dijakov.

Ivan Lorenčič je II. gimnazijo Maribor vodil več kot 30 let.
Igor Napast

Gimnazijo, takrat sicer srednjo naravoslovno šolo, poimenovano po heroju Milošu Zidanšku, je Lorenčič vodil od leta 1982 do leta 1993, ko je to delo zamenjal z vodenjem Zavoda RS za šolstvo. V šolskem letu 2001/02 se je vrnil na šolo kot ravnatelj. V tem času so se na šoli zgodile velike spremembe, od uvedbe športnih oddelkov do mednarodne mature, odprtja Konfucijeve učilnice in številnih mednarodnih izmenjav, delovati je začel tudi English Student Theatre, vzpostavljen je bil sistem dela z nadarjenimi pod nazivom DrugaDruga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta