Kdo bo vodil Energetiko Maribor po Borisu Novaku? Nadzorni svet išče novega novega direktorja

Igor Selan Igor Selan
11.04.2023 17:00

Boris Novak se poslavlja z mesta direktorja, nadzorni svet išče novega do 24. aprila. Kakšni so razpisni pogoji?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Potem ko je pred dobrima dvema tednoma Boris Novak napovedal svoj odstop, na čelu podjetja bo ostal le še do konca maja, Energetika Maribor z razpisom išče novega direktorja. Pri tem izstopa, da kandidati ne potrebujejo univerzitetne izobrazbe oziroma bolonjskega magisterija, ampak le visoko strokovno izobrazbo oziroma izobrazbo, pridobljeno po bolonjskem študijskem programu prve stopnje. Se pa zahteva najmanj pet let delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih ter sposobnost vodenja in organiziranja del, pri čemer morajo kandidati predložiti tudi svojo vizijo programa dela. Kandidati morajo pisne vloge z dokazili nadzornemu svetu družbe poslati najkasneje do 24. aprila.

Boris Novak vodi Energetiko Maribor le še do konca maja.
Sašo Bizjak

Kot je znano, je Novak vodenje Energetike prevzel februarja lani, ko je bil za direktorja imenovan s povabilom. Decembra 2021 je namreč nadzorni svet zaradi domnevno previsokih položnic za ogrevanje odpoklical dolgoletnega direktorja Alana Perca. Na razpis za direktorja se je nato prijavilo pet kandidatov, od katerih pa nadzornega sveta ni prepričal nihče. Odstop Novaka, ki z mesta direktorja odhaja zaradi upokojitve, je bil precejšnje presenečenje. "Novice nismo veseli, jo pa moramo spoštovati, to je njegova legitimna pravica," je njegov napovedni odstop konec marca komentiral predsednik nadzornega sveta Damijan Škrinjar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta