Kdo je Mariborčanka, medicinska sestra, ki želi postati mis?

Denis Živčec Denis Živčec
22.04.2020 18:53

Prav mogoče je, da bo nova mis Slovenije postala simpatična 23-letnica, ki na izboru edina zastopa barve Maribora. Epidemija ni prizanesla niti misicam, a optimizem ostaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Pandemija koronavirusa je pošteno zmešala štrene tudi organizatorjem izbora nove slovenske mis, a kandidatke so znane. Ko brskamo po zgodovini Miss Slovenije, vidimo, da so Štajerke dosegle kar nekaj lepih rezultatov. Letos barve Maribora zastopa simpatična Melanie Žličar. Kdo je ta potencialna mis? "Sem energična, pozitivna in komunikativna Mariborčanka. Obiskujem Višjo zdravstveno šolo v Mariboru. Poleg poklica medicinske sestre me zelo veselijo tudi potovanja. Rada odkrivam nove kulture in spoznavam druge načine življenja. Zelo rada imam tudi glasbo," pravi Melanie, katere življenjsko vodilo je, da je vsak dan nov začetek.

Osebni Arhiv

Vsem priporoča obisk Maribora

Kandidatke za mis se veliko ukvarjajo tudi s Slovenijo, njeno raznolikostjo. Kako sama doživlja svoje mesto? "Kot otrok sem se spraševala, zakaj bi kdo prišel v Maribor? Z leti pa sem spoznala, da je Maribor, kljub temu da je majhno, prečudovito mesto. Imamo vse. Ne manjka nam prelepe narave in znamenitosti, kot tudi dobrih restavracij in kavarn ne. Priporočam obisk vsem Slovencem in tujcem," je ponosna Melanie, ki prihaja iz centra Maribora. Lepo ji je tukaj. "Spomini na otroštvo in šolske dni so krasni. Rada se spominjam vsakodnevnega igranja pred blokom s sosedi. Bilo nas je ogromno in smo se kljub betonu znašli in igrali skrivalnice, plezali po enem in edinem drevesu pri bloku ter se lovili. Dan danes tega ni več. To so zame najlepši spomini," se spominja. Melanie je edinka. "Imamo majhnega kužka Balija. Živi samo še ena moja babi, nedaleč od nas, in nas obišče vsak dan. Ravno zato, ker smo tako majhna družinica, se mi zdi, da smo še toliko bolj povezani in si stojimo ob strani," pravi.

Osebni Arhiv

Več kot le lepotno tekmovanje

Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta