Ko odpove država, nastopijo entuziasti in prostovoljci: Takšen je bil Kajuh, takšni so Nikolovski in UP-orniki

MBK
22.04.2024 14:10

V Narodnem domu Maribor bo jutri zvečer posebna uprizoritev predstave Kajuh sem jaz!, katere izkupiček bo namenjen humanitarnemu društvu UP-ornik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V svet pesnika in narodnega heroja Karla Destovnika - Kajuha popelje igralka Inti Šraj.
Peter Žagar

Jutri, v torek, bo ob 19. uri v Narodnem domu Maribor prav posebna uprizoritev predstave Kajuh sem jaz!, ki jo v režiji Darka Nikolovskega igra Inti Šraj. Avtorji monodrame o življenju Karla Destovnika - Kajuha so se namreč povezali s humanitarnim društvom UP-ornik. "Tu vidimo priložnost, da skupaj z ustvarjalci delimo sporočilo humanosti in solidarnosti. Začenjamo z dobrodelno uprizoritvijo v Mariboru, kjer bomo zbrana sredstva namenili najranljivejšim skupinam. To je le začetek naše zaveze za boljšo in pravičnejšo skupnost, saj se bomo vsaki nadaljnji predstavi pridružili s pozivom k pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo," je poudaril Nikolovski.

Vpisi v mariborske srednje šole: Katere so najbolj priljubljene in kje lahko računate na službo po zaključku šolanja?

Predsednik društva UP-ornik Boris Krabonja pravi, da z raperjem, režiserjem in predvsem UP-ornikom po srcu in duši Darkom Nikolovskim sodelujejo že vrsto let: "Ponovno skupaj dokazujemo, da se tudi v teh časih in v naši družbi še da delati na etični pogon in da skupaj zmoremo več. Ko odpovejo država, družbene institucije ..., nastopimo entuziasti in prostovoljci. Takšen je bil tudi pesnik Kajuh, takšen je Darko Nikolovski. In takšni smo tudi UP-orniki."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta