Kopališče Slovenska Bistrica: Za občane in občanke je polovična cena

Tomaž Ajd
11.07.2021 00:00
Tudi letos so mestno kopališče v Slovenski Bistrici odprli na prvi počitniški dan. Uvodne dni je obisk kopalcev bil zelo velik. K temu je pripomogla odločitev slovenskobistriškega občinskega sveta, da je vstopnina za kopališče v letošnji kopalni sezoni za vse občane in občanke Slovenske Bistrice polovična.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jutranje plavanje v bistriškem bazenu Foto: Aleš Kolar
Aleš Kolar

"Obisk je res velik, vreme je idealno. Tudi to, da so vstopnice za naše občane cenejše za 50 odstotkov, zagotovo vpliva na obisk. Veseli nas, da smo prodali tudi veliko letnih vstopnic, ki so letos zelo ugodne. Upamo, da bo takšno vreme vzdržalo vse poletje in da bomo tukaj preživljali lepe, sproščene počitniške dni," pravi Boštjan Fridrih, direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica.

Kopališče vsak dan odprejo ob 9. uri za plavanje, od 11. do 19. ure je omogočeno kopanje, večerno plavanje pa je na voljo od 19. do 21. ure. Celodnevna vstopnica za odrasle stane 2,50 evra, za otroke, dijake, študente, invalide in upokojence pa dva evra. Za plavanje dopoldne ali zvečer odrasli namenijo en evro. Letna vstopnica za plavanje za odrasle stane 20 evrov, za otroke, dijake, študente, invalide in upokojence pa 15 evrov. Za letno vstopnico za neomejeno kopanje plačajo odrasli 40 evrov, otroci, dijaki, študenti, invalidi in upokojenci pa 30 evrov. Te cene veljajo za občane Slovenske Bistrice, drugi plačajo še enkrat več.

Ob bazenu, ki so ga lani celovito prenovili, so poskrbeli še za drugo živahno dogajanje. Za napitke in prigrizke je na voljo gostinski lokal Pool bar, vse poletje bodo ob sobotah na ogled kino predstave in tudi sicer se ob vikendih obeta pester večerni program. Boštjan Fridrih je še povedal, da organizirajo tudi plavalne tečaje za otroke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta