Koronakriza kot priložnost za Pohorje: turizem vseh devetnajstih pohorskih občin vstopa v poletje

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
23.06.2020 16:00

Pogrom turističnega sektorja je pospešil sodelovanje akterjev na celotnem Pohorju, ki v poletno sezono vstopajo s skupnimi turističnimi produkti in promocijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa pohorskih akterjev, ki vstopajo v poletje in začenjajo kampanjo Pohorje 365.
Tadej Regent

"Zdaj je čas za Pohorje" je eden od sloganov, s katerim turizem vseh devetnajstih pohorskih občin vstopa v poletje in začenja kampanjo Pohorje 365. Z njo so povezali ponudbo, da bi Pohorje kot celota opozorilo nase in privabilo čim več turistov, tudi z možnostjo unovčenja vavčerjev.

Uroš Rozman (MRA)
Tadej Regent

Devet paketov za ljubitelje narave

Pripravili so devet turističnih paketov za vse, ki prosti čas radi preživljajo v naravi. V sodelovanju s turističnimi agencijami so vanje vključili turistične kmetije, hotele, gostišča, vinske kleti in druge ponudnike z vodilnih destinacij Pohorja, to so Maribor, Rogla in Koroška. Obiskovalce bodo skušali pritegniti z različnimi dvo- ali tridnevnimi paketi za družine, ljubitelje aktivnega preživljanja časa in/ali kulinarične navdušence, ki bodo lahko Pohorje raziskovali na ožjem ali širšem območju.

Ilona Stermecki (Pohorje turizem)
Tadej Regent
O perspektivah Pohorja so govorili (z leve) Tanja Lešnik Štuhec, Aleš Juhart, Ilona Stermecki, Karmen Sonjak, Domen Vogelsang, Doris Urbančič Windisch, Uroš Rozman in Klavdija Gornik.
Tadej Regent

Več kot postelja in obrok

"Taki paketi in povezovanje bodo velika dodatna vrednost, saj bomo lahko gosta napotili širše, ne da mu ponudimo samo posteljo in obrok hrane," je razmišljal Aleš Juhart iz RTC Jakec na Treh kraljih, kjer so minuli konec tedna že gostili prve uporabnike vavčerjev in pričajo o "ogromnem povpraševanju". Včerajšnje tiskovne konference sta se udeležila tudi Domen Vogelsang, direktor LTO Rogla - Zreče, in Karmen Sonjak, direktorica Regionalne razvojne agencije za Koroško, ter poudarila pomen povezovanja in krepitve prepoznavnosti destinacije.

Karmen Sonjak, direktorica RRA Koroška.
Tadej Regent

Promocija bo izključno digitalna

Ne le novih paketov, tudi že uveljavljeno ponudbo Pohorja bodo tržili z digitalno kampanjo doma in v sosednjih državah. Vse tri destinacije imajo za tovrstne aktivnosti na voljo med drugim skupno 90.000 evrov, ki so jih pridobile od Slovenske turistične agencije. Ker Partnerstvo za Pohorje še nima skupne blagovne znamke in svojih kanalov komuniciranja, so si izposodili Marpromov Visit Pohorje in njegovo facebook stran, kampanjo bodo promovirali tudi preko kanalov vodilnih destinacij. Ob tem Rozman priznava, da je zaradi razdrobljene promocije težko učinkovito komunicirati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta