Koronavirus kroji tudi program dedka Mraza v Mariboru: Pomahajte mu z oken in balkonov

Jasmina Cehnar
25.11.2020 02:00
Sprejema dobrega moža s sivo kučmo in belo brado na Snežnem stadionu letos ne bo, ga bodo pa otroci lahko spremljali najprej na televiziji, nato pa še v svoji lokalni skupnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prihod dedka Mraza bo nekoliko drugačen kot doslej.
Andrej Petelinšek

Tudi v času epidemije koronavirusa bo dedek Mraz pozdravil in razveselil mariborske otroke. Dobri mož s sivo kučmo in belo brado sicer še ni dobil uradnega dovoljenja, a v Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Maribor so optimistični, da bodo njegov tradicionalni obhod v kočiji v spremstvu vile in gozdnih živali uspeli izpeljati na varen način.

Najmlajši dedka Mraza letos ne bodo pričakali na Snežnem stadionu pod Pohorjem, saj se tam zbere preveč ljudi.
Andrej Petelinšek

Prihod dedka Mraza bo nekoliko drugačen kot doslej. Najmlajši ga namreč letos ne bodo pričakali na Snežnem stadionu pod Pohorjem, saj se tam zbere preveč ljudi, pač pa ga bodo lahko spremljali preko TV Maribor, in sicer v soboto, 12. decembra, med 17. in 18. uro, ko se bo odvrtela posebna oddaja o pripravah na prihod dedka Mraza, vključno z njegovim nagovorom, pravljico in lutkovno predstavo. A ne bo ostalo samo pri tem. Dobrotnik bo dobro voljo in optimizem širil tudi v mestu. V ponedeljek, 14. decembra, pride v Novo vas in na Tabor, naslednji dan v Kamnico in Koroška vrata, v sredo, 16. decembra, sta na vrsti Brezje in Pobrežje, dan pozneje Tezno in v petek, 18. decembra, Studenci, Radvanje in Pekre. Obhod se bo vsak dan začel ob 17. uri. Kdaj in kje natančno se bo dedkova kočija pojavila, v ZPM še niso objavili, saj želijo preprečiti zbiranje ljudi. So pa trase spremenili in ne bodo več potekale mimo šol in vrtcev, pač pa skozi blokovska oziroma strnjena naselja, kjer se bo dedek Mraz na kratko ustavljal. Letos se bo zapeljal tudi mimo domov za starostnike.

Andrej Petelinšek

V Zvezi prijateljev mladine na meščane apelirajo, naj se s svojimi otroki ne zadržujejo na ulici v večjih skupinah in naj se ne približujejo kočiji. "Vseeno upamo, da se bodo ukrepi toliko razrahljali, da bomo lahko objavili trase, saj bodo lahko tako ljudje lažje pričakovali prihod dedka Mraza. Ob tem pozivamo, dajte mahati z oken in balkonov, tega bo dedek Mraz najbolj vesel," je povedala Maja Marinček Kanop iz ZPM Maribor.

V mestno središče težko pričakovani dobrotnik pride v ponedeljek, 28. decembra, ob 17. uri, ko se bo od Maribora tudi poslovil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta