Koronavirus: Mariborska filozofska fakulteta odpovedala predavanja

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
11.03.2020 14:09

Predavanja v fizični obliki so zatem odpovedali tudi na fakulteti za naravoslovje in matematiko ter pedagoški fakulteti, kjer so trije delavci v samoizolaciji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V stavbi na Koroški cesti 160 poleg filozofske fakultete domujeta tudi pedagoška fakulteta in fakulteta za naravoslovje in matematiko.
Janko Rath

Vse oblike pedagoškega procesa v fizični obliki od danes opoldne pa do nadaljnjega zaradi koronavirusa odpadejo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru (UM). "Nadomeščene bodo z delom preko e-učilnice ali drugih oblik dela na daljavo," je fakulteta, ki jo vodi Darko Friš, danes obvestila študente in študentke. "Enak ukrep se pripravlja na pedagoški fakulteti in fakulteti za naravoslovje in matematiko, s katerima smo na istem naslovu. Ker je tukaj veliko število študentov, želimo preprečiti možnosti širjenja virusa. Ne gre pa za nobeno paniko," je povedal Friš, nakar je do odpovedi predavanj na vseh fakultetah na Koroški cesti 160 tudi dejansko prišlo. 

Nekaj zaposlenih v samoizolaciji

Neuradno naj bi se za to odločili tudi zato, ker je bil eden od profesorjev s Pedagoške fakultete v stiku z okuženim s koronavirusom, nato pa še z dvema osebama s fakultete, ne pa tudi študenti. Vsi trije so v samoizolaciji doma in brez vsakih simptomov, so potrdili na rektoratu UM.

Krovne odpovedi za zdaj ne bo

Tam sicer pojasnjujejo, da je odločitev o odpovedi predavanj v rokah dekanov, ki na posameznih članicah tudi najbolje poznajo velikost skupin in pogoje za študij. Tako bo načeloma veljalo vse do morebitnega drugačnega navodila ministrstva.
Na mariborski univerzi se tako zaenkrat (še) niso odločili, da zaradi grožnje širjenja novega virusa krovno odpovejo vsa predavanja. So pa že včeraj in dodatno danes preklicali vse dogodke, ki niso vezani na pedagoški proces, ter vsa predavanja z več kot sto udeleženci in nenujna službena potovanja, svoje zaposlene in študente so tudi seznanili z vsemi preventivnimi postopki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta