Koronavirus: Prireditve v Mariboru odpadajo kot po tekočem traku

Barbara Bradač Barbara Bradač
09.03.2020 18:33

Mariborski organizatorji po seji sveta za nacionalno varnost, ki je zaostril odredbo o prepovedi zbiranja na javnih dogodkih v zaprtih prostorih s 500 ljudi na 100, množično odpovedujejo koncerte, predstave, prireditve ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od torka so prepovedane prireditve v zaprtih prostorih z več kot sto udeleženci.
Igor Napast

Če so organizatorji prireditev po sobotni odredbi o prepovedi javnih prireditev v zaprtih prostorih, na katerih se zbere več kot 500 ljudi, še razmišljali, kaj storiti z načrtovanimi manjšimi koncerti in predstavami, po seji sveta za nacionalno varnost množično odpovedujejo javne dogodke. Da bi zajezili širjenje koronavirusa, bodo od torka namreč prepovedane prireditve v zaprtih prostorih z več kot 100 udeleženci. Inšpekcijska služba ministrstva za zdravje bo na terenu 24 ur na dan izdajala odločbe kršiteljem odredbe o prepovedi zbiranja na javnih prostorih.

Nastajajo tudi eksistenčni problemi

V SNG Maribor so najprej za torek in sredo odpovedali baletni triptih​ Falling Angels, ki poteka v Veliki dvorani, nato so do nadaljnjega odpovedali tudi vse predstave in dogodke v Stari in Kazinski dvorani. Tudi v dvorani Union četrtkovega koncerta Simfoničnega orkestra SNG Maribor s študenti Akademije za glasbo ne bo. Predstave na Malem odru za zdaj ostajajo na sporedu. V Narodnem domu so na kasnejši datum prestavili torkov koncert Gabi Novak v unionski dvorani, ki bi pritegnil predvsem starejšo publiko.

Saso Bizjak
Prireditve v dvorani Union odpadejo.
Andrej Petelinšek

Mariborska knjižnica preklicala vse prireditve

V Mariborski knjižnici so se odločili, da zaradi preprečevanja večjega tveganja za prenos okužbe v večjih skupinah od torka, 10. marca, do vključno torka, 24. marca, preklicujejo vse prireditve in dejavnosti​. Enote Mariborske knjižnice ostajajo do nadaljnjega odprte po ustaljenem urniku, rok izposoje knjižničnega gradiva (razen časopisov in revij) pa so v tem času podaljšali na 28 dni.​

V Mariborski knjižnici so preklicali vse prireditve in dejavnosti​.
Igor Napast
Mednarodni festival Čili in čokolada​, ki bi moral biti na Trgu Leona Štuklja 20. in 21. marca, je prestavljen na 9. in 10. oktober.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta