Lampiončki znova v dveh delih, kdo so nastopajoči?

J.K.
09.05.2023 09:51

Igre bodo potekale 16. maja, koncertni del pa 6. junija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koncertni del bo potekal 6. junija. 
Andrej Petelinšek

Tudi letos se bodo Lampiončki, praznik mariborskih študentov, odvili v dveh delih. Tradicionalne igre bodo potekale prihodnji teden, 16. maja na dan študentov Univerze v Mariboru. Koncertni del bo potekal 6. junija, nastopili pa bodo Magnifico, Vlado Kreslin, Emkej in drugi. 

Andrej Petelinšek

Na igrah prihodnji teden se bodo študenti pomerili v različnih športih, v košarki 3x3, futsalu, odbojki, boju med dvema ognjema. Dogajanje bo potekalo cel dan, najboljše ekipe bodo prejele nagrade. 

Andrej Petelinšek

Predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru (Šoum), ki organizira prireditev, David Bohar je povedal, da Lampiončki skozi leta spreminjajo svojo obliko, lokacijo in generacije, a da ostajajo, kar so vedno bili: "Gre za druženje študentov in tistih, ki so nekdaj študirali na UM in se vedno znova radi vračajo. Lampiončki so tako druženje, prepleteno z nekaj tekmovalnosti skozi igre in veliko mero sproščene zabave, smeha, plesa in lepih spominov."

Andrej Petelinšek

Koncertni del, kot pojasnjujejo na Šoumu, že leta privablja priznane glasbenike in skupine, hkrati pa ponuja predstavitev tudi manj uveljavljenim glasbenikom. Poleg znanih imen bodo tako nastopili še Farty animals, Smetnaki in Akustični orgazem. 

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta