Letalska obramba pred točo: Običajno javno naročilo prepozno, letos na LCM presenečeni, da je bilo prej

Gregor Grosman Gregor Grosman
22.03.2023 14:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če bi res želeli učinkovito obrambo pred točo, bi potrebovali dvomotorno letalo za višje letenje, je že pred časom dejal Darko Kralj.
Če bi res želeli učinkovito obrambo pred točo, bi potrebovali dvomotorno letalo za višje letenje, je že pred časom dejal Darko Kralj.
Andrej Bedek
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je letos neuspešno iskalo izvajalca letalske protitočne obrambe s posipavanjem točonosnih oblakov s srebrovim jodidom na območju severovzhodne Slovenije. Na prvi javni razpis ni prispela nobena ponudba.

Letalski center Maribor (LCM), ki je doslej tradicionalno izvajal obrambo pred točo, se nanj ni prijavil, saj o njem ni bil pravočasno obveščen, v kratkem obdobju, ko je izvedel za javno naročilo, pa ne bi mogel oddati celovite ponudbe, razlaga Darko Kralj, vodja obrambe pred točo v LCM. Pozdravljajo, da je ministrstvo javno naročilo letos objavilo tako zgodaj, a hkrati opozarjajo, da so tudi v tem letu predvideli prenizko vrednost za izvajanje storitve.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta