Letni kino Minoriti letos rešili z donatorsko akcijo: "Tovrstne prakse ne morejo in ne smejo postati nova realnost"

Barbara Bradač
14.06.2023 14:32

Zaradi množičnega odziva in donacij so rešeni poletni filmski večeri, ki bodo med 12. julijem in 19. avgustom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsem se v društvu zahvaljujejo za odziv na donacijsko akcijo in sporočajo, da bodo tako lahko omogočili brezplačno projekcijo filmske klasike Od ljudi za ljudi.
Andrej Petelinšek

Po tem, ko je Letnemu kinu Minoriti, ki ga izvajajo v Društvu za razvoj filmske kulture, in mu je ob napovedanih rezih mariborske občine za kulturni program grozilo, da letos ne bodo mogli obiskovalcem omogočiti poletnih filmskih večerov, so se množično odzvali podporniki kulture v mestu.

Zaradi izjemne podpore in na pobudo obiskovalcev in obiskovalk so namreč v društvu zagnali donacijsko akcijo za ohranitev Letnega kina Minoriti in bili pri tem izjemno uspešni. V samo petih dneh je njihova donatorska akcija, "prinesla neverjetno število pozitivnih odzivov med ljudmi, ki enostavno niste sprejeli možnosti, da Letnega kina letos ne bi bilo. Hvala vam." Med odzivi so prejeli tudi velikodušno donacijo podjetja Digitalno zobozdravstvo VBO, ki je pripravljeno zagotoviti manjkajoči del, ki bi ga morala po pogodbi o dvoletnem financiranju društva financirati Mestna občina Maribor. Lutkovno gledališče Mariboru bo pri projektu sodelovalo v enaki meri kot pretekla leta.

"Hkrati bi želeli izpostaviti pomembno sporočilo in stališče: Tovrstne donacijske prakse ne morejo in ne smejo postati nova realnost, s katerimi bomo reševali kulturne projekte v prihodnje. Vse nas (organizacije na področju kulture) krčenje že tako minornih finančnih sredstev, namreč sili v nemogoče pogoje planiranja in organiziranja. Številne druge kulturne prireditve in dogodki v mestu, kakor tudi preostali dogodki Društva, so namreč v tem trenutku še vedno pod velikim vprašajem," so še jasno zapisali v društvu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta