Ljudski vrt: Maja predviden začetek obnove zahodne tribune

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
23.04.2020 18:04

Mariborska občina gre v zaključni krog pogajanj z najugodnejšima izvajalcema, pri čemer naj bi bile ponudbe že v okviru rezerviranega denarja v proračunu. Tudi časovnica ne skrbi več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zahodna tribuna Ljudskega vrta je bila zgrajena leta 1962.
Pokrajinski Arhiv Maribor

Podjetji Makro 5 Gradnje in Dema plus sta se uvrstili v zadnji krog pogajanj z mariborsko občino, ki načrtuje še zadnjo investicijo na nogometnem stadionu Ljudski vrt - gre za obnovo dotrajane zahodne tribune, ki je bila zgrajena leta 1962. "Končna vrednost del bo znana po zaključenem javnem naročilu in podpisani pogodbi z izbranim izvajalcem. Glede na uspešen potek javnega naročila načrtujemo podpis pogodbe in pričetek del v mesecu maju," so na naša vprašanja o poteku pogajanj odgovorili z mariborske občine. Prve ponudbe izvajalcev so bile sicer precej višje, kot ima občina v proračunu rezerviranega denarja, to je 6,3 milijona evrov letos in prihodnje leto, toda s pogajanji naj bi projekt že pripeljali na varno stran.

Neuradno: Prestavitev tudi Eura do 21 let

V sami investiciji je prišlo do določene optimizacije del, a na občini zagotavljajo, da je bil popis del optimiziran v manjšem delu opreme in pri zunanji ureditvi, "kar pa ne bo vplivalo na funkcionalnost objekta". Investicija zajema sanacijo celotne tribune, energetsko sanacijo prostorov, ureditev dostopov na tribuno in sanacijo strehe, ki pa bo ohranila znameniti lok. Sedežev za gledalce bo po obnovi predvidoma 766 manj, a dokončno obnovljeni stadion bo potem izpolnjeval vse zahteve Evropske nogometne zveze (Uefe) za igranje tekem na najvišji ravni.

Igor Napast

Pod južno tribuno Blisk montaža

Skoraj pri koncu pa je že urejanje prostorov pod severno in južno tribuno Ljudskega vrta. "Vsa dela na severnem podtribunju so zaključena. Pridobitev uporabnega dovoljenja je še v teku," pojasnjujejo na občini. Med drugim so uredili prostore za potrebe nogometne šole ter dva večja prostora za konference in novinarje, vrednost tega dela investicije je bila 1,2 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta