"Maribor nima diamantov, a kljub temu veliko potenciala"

Simona Dijak Simona Dijak
23.07.2019 10:25

Plesalka Dalanda Diallo je rojena v Ljubljani, srečo pa je našla v Mariboru, pravi. Po očetu iz Gvineje v sebi nosi tudi afriško kulturo, vse to, profesorica matematike, kar je po izobrazbi, prenaša v ples, s katerim se ukvarja že od otroštva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Bulut

Dalando Diallo je v Maribor, kjer živi že skoraj devet let, pripeljala ljubezen. Tukaj s prav tako veliko ljubezni uresničuje svoje številne talente. Plesalka, glasbena pedagoginja, profesorica matematike, mama ... vse to jo prav tako oblikuje. Poleg afriških korenin. Da bi javnosti čim bolj približali to kulturo in morda odpravili kakšen predsodek, je bila ena od pobudnic Dneva afrike v Mariboru, ki je bil konec maja. "Bila sem zelo zadovoljna. Veliko ljudi je pomagalo, bodisi v organizacijskem smislu bodisi pri prispevkih sredstev za realizacijo projekta. Obiskovalci so na dogodek prišli, ne le iz Maribora in okolice, temveč tudi iz Celja, Ljubljane, Murske Sobote, tako da potreba po takšnih vsebinah očitno obstaja. Tudi odzivi so bili zelo pozitivni, tako da bomo dogodek vsekakor ponovili prihodnje leto," navdušeno razloži.

Poleg plesa obvlada tudi petje in tolkala.
Saša Huzjak
Pri plesu združuje sodobnost in (afriško) tradicijo. V ozadju na tolkalih njen partner Damir Mazrek.
Dejan Bulut
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta