Maribor: Razvojno agencijo prevzela Nataša Ritonija

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
09.01.2024 09:55

Z novim letom je vodenje Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor prevzela nekdanja direktorica Olimpijskega festivala evropske mladine

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Ritonija pravi, da potencial za RRA Podravje-Maribor vidi v še bolj intenzivnem mednarodnem povezovanju in sodelovanju te agencije.
Marko Pigac

S 1. januarjem je štiriletni mandat za vodenje Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor prevzela Nataša Ritonija, ki je zadnji dve leti vodila Olimpijski festival evropske mladine (Ofem). Občine ustanoviteljice so jo potrdile soglasno, čeprav se je sprva zapletlo na mestnem svetu mariborske občine. Svetniki namreč o njenem imenovanju novembra niso želeli glasovati, ker da še niso seznanjeni s poslovnim rezultatom Ofema. Kljub negativnemu izidu so se svetniki na naslednji seji strinjali, da je bil projekt izpeljan odlično in kandidatko nato tudi potrdili.

Andrej Petelinšek

"Verjamem, da bom s svojimi dosedanjimi izkušnjami, skupaj s strokovnim kadrom agencije, delo in aktivnosti usmerila v še intenzivnejše regionalno, državno in mednarodno sodelovanje. Na ta način se bo povečala prepoznavnost naše organizacije, predvsem v dialogu z državnimi institucijami in ključnimi odločevalci za prihodnost naše regije," je ob nastopu mandata poudarila Ritonija. Poudarila je, da je agencija s svojimi 30 leti delovanja in povezovanja 41 občin na področjih podjetništva, regionalnega in turističnega razvoja postavila trdne temelje za celovit trajnostni razvoj Podravja. "To zame predstavlja veliko odgovornost in hkrati motivacijo za uresničevanje zastavljene vizije nadaljnjega razvoja tako agencije kot celotne podravske regije," je še dejala, da bo nadaljevala pot, ki jo je začrtal prejšnji direktor Uroš Rozman, ki se za drugi mandat ni potegoval zaradi osebnih razlogov. Ena od prioritet nove direktorice RRA bo poleg večjega zlasti mednarodnega sodelovanja iskanje dodatnih finančnih virov.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Ritonija je svojo kariero po zaključku magistrskega študija angleščine in francoščine v Gradcu začela z vodenjem jezikovnih, dodiplomskih in magistrskih študijskih programov ter službe za mednarodno sodelovanje na Dobi. Vzporedno je zaključila magistrski študij marketinga in prodaje v Mariboru ter karierno pot nadaljevala na Pošti Slovenija v službi za strategijo in projekte. Od aprila 2019 je bila na Mestni občini Maribor odgovorna za področje mednarodnega in medmestnega sodelovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta