Mariborčan Hude dobil priznanje za pol stoletja barvnih odtenkov

08.09.2021 21:00
Podjetje Novi okras, ki ga je ustanovil Jožef Hude, že 50 let skrbi za pleskanje v Mariboru in okolici. Postal je jubilant obrtne zbornice.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - Titova cesta - Gospodarstvo - Priznanja - Podelitev jubilejnih priznanj Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor, Hiša Oz - priznanje za 50 let članstva - Aleš Hude (Novi okras) in predsednik OZS Branko Meh - - Avtor: Andrej Petelinšek (foto: Andrej Petelinsek)
Andrej Petelinsek

Nocoj je Območno obrtno-podjetniška zbornica Maribor na vrtu Hiše OZ priredila srečanje obrtnikov in podjetnikov, na katerem so članom za dolgoletno delo v obrti in podjetništvu podelili jubilejna priznanja. Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor Aleš Pulko je jubilantom dejal, da živimo v dinamičnem poslovnem okolju, kjer je zaradi motenj v dobaviteljskih verigah in povečanega povpraševanja še bolj pomembno, da s(m)o hitri, odzivni in pripravljeni sodelovati. "Usmerjenost v razvoj, inovacije, odnosi s kupci in dobavitelji v teh časih vplivajo na uspešnost. Zato bodimo drzni in nepopustljivi, iščimo nove priložnosti, ker so, v Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor pa se bomo trudili, da vse te napore podpremo," je povedal Pulko.

Meh: Obrtniki in podjetniki, cepite se

Mariborski župan Saša Arsenovič je v nagovoru orisal trikotnik sodelovanja med občino, gospodarstvom in univerzo. "Dokazali smo, da udejanjamo projekte, smo na dobri poti, računamo tudi na vašo pomoč, da skupaj pritisnemo na državo," je izjavil župan in dodal: "Maribor je namreč še vedno brez mednarodne osnovne šole, zato vi ne morete pomisliti na kadre, ki ne znajo slovensko, a imajo podjetne ideje, ki jih realizirajo drugje."

Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), pa se je območnim zbornicam in članom zahvalil za podporo pri oblikovanju ukrepov za izhod iz covid krize in poudaril: "Žal vlada ni uslišala našega predloga, da vam pomoči ne bi bilo treba vračati, če poslujete bolje. Smo že v četrtem valu, zato apeliram na vse, da se cepite, saj podjetij več ne moremo zapirati."

Hude: Padci so nas naučili, kako se pobrati

Podjetje Novi okras, ki ga je Jožef Hude ustanovil leta 1971, je med jubilanti edino prejelo priznanje za 50 let delovanja. Sprva so zaposlovali pet ljudi, v glavnem slikopleskarjev oziroma "malarjev", kot so jim rekli v tistih časih: "Včasih smo delali tudi na velikih projektih po Evropi, v 90-ih smo dejavnost razširili še na inženiring in gradbeništvo, predvsem po zaslugi sina Aleša, ki je po izobrazbi strojnik," je dejal Jožef Hude. Zaradi plačilne nediscipline nekaterih takratnih strank in partnerjev so doživljali tudi težke trenutke.

Aleš Pulko, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor, jubilant Jožef Hude in Marko Gorjak Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinsek

"Danes zaposlujemo šest ljudi, delamo na manjših projektih, na velike smo raje pozabili. Padci pa so nas naučili, kako se znova pobrati in postati še boljši," je dodal sin Aleš Hude. Glavna dejavnost podjetja je še naprej slikopleskarstvo, uredijo tudi druga dela pri izgradnji hiše – od obrtniških del do vseh vrst inštalacij, in to v lastni režiji, na kar so še posebno ponosni. "Vemo, kako dobri smo in na to damo tudi garancijo," se je pohvalil Aleš Hude in dodal, da so vedno delali vzorno in po najboljših močeh, saj nimajo radi "fušanja". Na srečo posledic zaradi pandemije covida-19 niso čutili. V prihajajočem letu načrtujejo, da bi dokončali in nadaljevali obstoječe projekte. Želijo se tudi širiti in povečati skladišče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta