Mariborčan znova organizira dobrodelno kolesarjenje čez Slovenijo Diagonala 335. Start nocoj opolnoči

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
16.06.2023 10:20

Start opolnoči v Trdkovi, kjer se bodo zainteresirani še lahko prijavili k sodelovanju. Zbrani denar bo šel v sklad za nadarjene športnike iz socialno šibkih družin

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Diagonala335 je postala priljubljena rekreativna prireditev.
Borut Birsa

Nekdanji uspešni mariborski tekmovalec v BMX-kolesarstvu in v zadnjem desetletju rekreativni in avanturistični kolesar Simon Eržen pripravlja že sedmo rekreativno kolesarsko prireditev Diagonala335. Start je opolnoči v vasici Trdkova na Goričkem, cilj pri hotelih Bernardin v Portorožu. "Dogodek je dobrodelen, prispevki, prijavnine, donacije gredo projektu Botrstvo za šport pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in ZPM Ljubljana Moste Polje oziroma nadarjenim športnikom iz socialno šibkih družin. Prijavljenih je 85 kolesarjev. Vsi, ki so zamudili s prijavo, se lahko prijavijo na spletni starani ali se nam pridružijo na startu," pravi Eržen.

Start v Trdkovi ob polnoči je posebno doživetje za kolesarje.
Borut Birsa

Prvič se mu je na startu pridružilo enajst kolesarjev, ki so morali premagati 335 kilometrov dolgo pot, od tod tudi ime Diagonala335. Naslednje leto jih je bilo že 43, leta 2019 kar 120. Kasneje veliko manj zaradi epidemije in slabega vremena. Trasa je podobna kakor vsa leta, zaradi del na nekaterih cestah bo dolga 355 kilometrov s približno 2800 metri višinske razlike. Predvidenih je več postankov za počitek in okrepčilo, glavni bo v Ljubljani. Prvi kolesarji naj bi na cilj prikolesarili okoli 14. ure, zadnji do 19. ure. "To ni tekmovanje z merjenjem časa, ampak kolektivno rekreativno kolesarjenje. Zmagovalci bodo vsi, ki bodo prikolesarili na cilj, za nagrado bodo dobili tudi spominsko medaljo," razloži Eržen.

Lani so kljub okrnjeni udeležbi zbrali 1300 evrov, tokratno računajo na več denarja. "Pri projektu sodeluje približno 40 podjetij, zato pričakujemo tudi donacije, denar pa bomo zbirali tudi med potjo, zlasti med postanki," doda Eržen, ki s skupino sodelavcev že dalj časa bdi nad projektom. Kolesarji se torej še lahko prijavijo, donacije pa je mogoče nakazati prek SMS z besedo SPORT5 na številko 1919 oziroma 10 evrov preko te povezave ali 20 evrov preko te povezave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta