Mariborska občina išče najemnike za svoje nepremičnine v centru mesta. Kakšne so najemnine tokrat?

Jasmina Cehnar
13.05.2021 12:10
Na voljo je osem poslovnih prostorov na Koroški cesti, v Gosposki in Miklošičevi ulici ter v Tkalskem prehodu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Koroški cesti so na voljo trije poslovni prostori.
Sašo Bizjak

Mestna občina Maribor je objavila javni razpis za oddajo osmih poslovnih prostorov v centru Maribora. Na razpolago so prostori na Koroški 8, 10 in 21, v Gosposki 28 in 29, Miklošičevi 4-6 ter dva prostora v nekdanjem galenskem laboratoriju v Tkalskem prehodu 4 oziroma v objektu, znanem pod imenom Tkalka. Rok za oddajo ponudb je ponedeljek, 31. maja, do 15. ure.

"Odpiranje ponudb je javno in se bo vršilo v prostorih MOM v četrtek, 3. junija, s pričetkom ob 9. uri," sporočajo z občine. Najugodnejši ponudnik bo tisti, ki bo ponudil najvišjo najemnino za mesečni najem. Najemno razmerje bo sklenjeno predvidoma od 1. junija letos dalje za nedoločen čas z odpovednim rokom štirih mesecev.

Interesenti lahko podrobnejše informacije dobijo v času uradnih ur v mariborskem občinskem sektorju za gospodarjenje s poslovnimi in upravnimi prostori. Razpis je dosegljiv na tej povezavi.

Spomnimo, da so se kapacitete na Koroški sprostile, ko je občina tamkajšnje prostore iz svojega urada za kulturo prenesla na urad za gospodarske dejavnosti, ta pa je odločil, da bo v njih razvijal tržne dejavnosti oziroma stare umetnostne obrti. Posledično so bile postavljene tržne najemnine, zaradi katerih sta se dva od treh dotedanjih najemnikov raje odselila. Ker na zadnjem razpisu za oddajo poslovnih prostorov tudi drugih interesentov ni bilo, sta nepremičnini ostali prazni.

Tokrat je 161 kvadratnih metrov na Koroški 8, kjer je imela domicil galerija Epeke, na voljo po izhodiščni mesečni najemnini 1168 evrov, 35 kvadratov na številki 21, kjer je bilo prej Kulturno-izobraževalno društvo Alphawave, pa za 310 evrov. Na razpolago je tudi 72 kvadratov na številki 10, in sicer za izhodiščni mesečni znesek 620 evrov.

Na Koroški cesti 8 je bila prej galerija Epeke.
Andrej Petelinšek

Medtem skoraj 70 kvadratov na Gosposki 28 oddajajo za najmanj 620 evrov, 163 kvadratnih metrov v Gosposki ulici 29 pa za minimalno 1412 evrov. 86 oziroma 151 kvadratov v Tkalki, kjer je bil pred časom Center avtonomne in alternativne produkcije, ponujajo za izhodiščno mesečno najemnino 470 oziroma 890 evrov. V Miklošičevi ulici pa je na voljo 151 kvadratov za izhodiščno ceno 890 evrov. 

Spomnimo še, da MOM po majski dražbi nepremičnin razpisuje tudi novo dražbo javnih stanovanj, in sicer že v začetku junija. Podrobnosti na tej povezavi

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta