Mariborska občina išče talente: Kdo bo oblikoval najboljšo etiketo za županovo vino?

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
26.03.2024 15:15

Mestna občina Maribor je objavila javni natečaj za oblikovanje etikete in tulca za župnovo vino, poleg tega išče še predloge za protokolarna darila

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič med izbiranjem županovega vina maja lani.
Igor Napast

Mestna občina Maribor "išče talente in ideje". Objavila je javni natečaj, s katerim želi pridobiti oblikovne rešitve za etiketo, ki bo krasila županovo vino. Gre za pomembno protokolarno darilo, ki predstavlja simbol lokalne ponudbe in tradicije ter poudarja povezavo med občino in prebivalci, pravijo na MOM.  

Igor Napast

Župan Saša Arsenovič je protokolarno vino za leto 2024 izbral maja lani, to je postal renski rizling letnik 2017 pridelovalca Vinogradi Horvat iz Vinarske zadruge Vino Piramida. "Z oblikovanjem etikete za to vino se ustvarja priložnost za izražanje lokalne kulture, zgodovine in lepote kraja skozi umetnost. Poleg tega pa je to tudi priložnost za promocijo talentov, ki jim oblikovanje ni tuje ter za krepitev povezav med ustvarjalci in lokalno skupnostjo," na občini k sodelovanju vabijo nadarjene oblikovalce, umetnike in kreativne posameznike. V okviru tega natečaja iščejo tudi idejno rešitev za tulec, ki pa ni pogoj za sodelovanje. 

Protokolatrno vino za leto 2024 je renski rizling letnik 2017 s Piramide. Ta mestna veduta, kjer vinograde upravlja zadruga Vino Piramida, je v zadnjih letih povsem zanemarjena.
Sašo Bizjak

Hkrati so na mariborski občini odprli še drug razpis – ta je namenjen podjetjem. Ta lahko oddajo predloge protokolarnih daril, ki bodo predstavljala Maribor in krepila vezi med občino, obiskovalci in gosti. "S tem povabilom želimo spodbuditi lokalno gospodarstvo in promovirati izdelke ter storitve našega območja. Protokolarna darila so pomemben del naše identitete in predstavljajo priložnost za izražanje naše kulture, obrtništva in tradicije," so pojasnili na občini. 

Najboljše predloge bo izbrala strokovna komisija, zmagovalci bodo prejeli denarne nagrade oziroma naročilo predlaganih protokolarnih daril. Več informacij je dosegljivih na tej povezavi

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta