Mariborska občina nadaljuje projekt obnove Dvorane Tabor, kot tudi projekt gradnje brvi

08.09.2021 16:09
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva faza prenove Dvorane Tabor naj bi vendarle bila končana do konca prihodnjega leta
Andrej Petelinsek

Kot je znano, je mariborska občina avgusta zaustavila javni naročili za gradnjo brvi Lent-Tabor in obnovo dvorane Tabor, saj so bile ponudbe gradbincev bistveno višje, kot ima občina za oba projekta zagotovljenega denarja. Za rekonstrukcijo, energetsko sanacijo in dozidavo dvorane Tabor je občina v prvi fazi zagotovila 3,2 milijona evrov, najugodnejši ponudnik, Makro 5 Gradnje, pa je investicijo ocenil na 5,3 milijona evrov, medtem ko je za postavitev nove brvi ob Glavnem mostu občina predvidela 3,6 milijona evrov, a je najnižja ponudba Pomgrada z Gorenjsko gradbeno družbo znašala kar 5,7 milijona evrov.

A kot je danes povedal podžupan Samo Peter Medved, občina z obema projektoma vendarle nadaljuje. "Za Dvorano Tabor smo od podjetja Makro 5 gradnje zdaj dobili ponudbo v višini štiri milijone evrov. Poleg 3,2 milijona, ki jih dobimo od države, smo zagotovili tudi lastna sredstva in smo tik pred podpisom pogodbe. To moramo zdaj podpisati tudi z državo, saj bi po prvotnem predlogu morali pogodbo realizirati do 1. novembra, kar seveda ni mogoče. Pripombe na pogodbo, po katerih bi letos porabili le manjši del denarja, preostanek pa drugo leto, smo že pripravili. Ne moremo namreč zavrniti 3,2 milijona evrov od države in ne iti v realizacijo." Prva faza prenove Dvorane Tabor naj bi tako bila končana drugo leto.

Za brv pa bo občina, tako Medved, v kratkem izdala nov razpis: "Projekt bomo optimizirali. Glede na pridobljene ponudbe smo namreč ugotovili, da so nekatere postavke nesorazmerno visoke, zato smo naročili preveritev spremembe rešitve predvsem glede temeljenja in izvedbe pilotiranja v vodo. Na podlagi tega pričakujemo nižje ponudbe, ki bodo v okviru razpoložljivih sredstev."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta