Ministrstvo prodaja vilo Škapin ob mestnem parku

STA
10.12.2023 16:33

Ministrstvo za javno upravo bo še ta mesec objavilo elektronsko javno dražbo za prodajo poslovne stavbe Vile Škapin v Mariboru, ki stoji tik ob mestnem parku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stavba je poimenovana po enem od nekdanjih lastnikov, mariborskem odvetniku Karlu Škapinu.
Andrej Petelinsek

Enonadstropna neorenesančna vila, ki je bila zgrajena okoli leta 1893, se nahaja na vogalu Trubarjeve in Mladinske ulice, tik ob mestnem parku. "Gre za reprezentativno poslovno stavbo na izjemni lokaciji v samem centru mesta in hkrati v neposredni bližini narave," pravijo na ministrstvu za javno upravo, ki bo še ta mesec objavilo elektronsko javno dražbo za prodajo te stavbe, v kateri imata trenutno prostore ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj. Javna dražba bo potekala v začetku leta 2024.

Po prodaji se bosta oba sedeža ministrstev v Mariboru preselila. "Trenutna uporabnika se bosta selila v poslovne prostore v lasti Republike Slovenije v poslovno trgovski stavbi City (TPC City)," so za STA povedali na ministrstvu za javno upravo.

Skupna površina prostorov v stavbi je nekaj manj kot 1300 kvadratnih metrov, površina vseh zemljišč v kompleksu pa meri 929 kvadratnih metrov. "Vila Škapin je spomenik lokalnega pomena, gre za umetnostni in arhitekturni spomenik. Elektronska javna dražba bo omogočala enostavno prijavo in draženje," še dodajajo na ministrstvu.

Andrej Petelinšek

Stavba je poimenovana po enem od nekdanjih lastnikov, mariborskem odvetniku Karlu Škapinu (1877-1953). Po drugi svetovni vojni je bila stavba nacionalizirana in predelana v stanovanja, zaradi nevzdrževanja pa je bila leta 1990 skoraj porušena in prazna. Po prenovi leta 1998 se je v njej naselil oddelek gospodarskega ministrstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta