Mladi startup podjetniki naredili poseben rokovnik

Pia Prebevšek Pia Prebevšek
22.04.2020 18:50

Ekipa šestih mladih je na trg dala rokovnik Organicer, ki poveže zapis v klasičnem rokovniku z digitalnim. Sodelovanje na platformi Kickstarter jim je omogočilo zagon podjetja in začetek produkcije prve edicije. Prijavili so se tudi na rapis podjetniškega sklada, da lahko zadevo nadgrajujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rokovnik in aplikacija Organicer
Arhiv Podjetja

Na policah trgovin je veliko planerjev, rokovnikov, virtualne trgovine z aplikacijami pa različnih digitalnih koledarjev, šesterica mladih je tako začela iskati rešitev, ki bi povezala vrzel. "Veliko nas je takih, ki nismo le črni in beli, temveč vidimo potencial v uporabi obeh - radi si pomembne informacije zapišemo fizično, radi pa jih imamo shranjene tudi v telefonu," razlaga Urška Starovasnik, ki je del ekipe, "ročno zapisovanje je bolj osebno in kreativno, ob tem pa nam omogoča hitrejše dojemanje in pomnjenje zapisanih informacij. Digitalno načrtovanje pa nam po drugi strani omogoča enostavno in hitro deljenje podatkov z drugimi kakor tudi preprosto urejanje in dodajanje."

Kampanja na Kickstarterju

Organicer je torej pametni rokovnik, ki ga sestavljata fizični dizajnerski rokovnik in mobilna aplikacija. Ob tem, da je mogoč prenos dnevnih razporedov, list opravil in zapiskov v mobilno aplikacijo. "Vsaka od teh struktur je v rokovniku opremljena s svojo QR-kodo, ki jo s telefonom skeniramo in tako prenesemo zapisane podatke v mobilno aplikacijo. Digitalizirane podatke lahko v mobilni aplikaciji naknadno urejamo, dodajamo, omogočena pa je tudi interaktivna raba z drugimi," je dodala Starovasnikova.

Rokovnik in aplikacija Organicer
Arhiv Podjetja

Organizirano in lepo

Ker so še v začetnih fazah svojega startup podjetja, je največja težava, s katero se soočajo, zagotavljanje zadostnih finančnih sredstev za kakovosten razvoj produkta in marketing, čeprav so odzivi pozitivni. "Velik poudarek dajemo na sodelovanje z uporabniki, pri čemer redno spremljamo njihove odzive, želje in predloge, ki jih vključujemo v nadaljnji razvoj," dodaja sogovornica. Največ zanimanja je zdaj iz ZDA in Nemčije. V bližnji prihodnosti se obeta še poslovna, business verzija rokovnika Organicer, načrtujejo pa tudi rešitev za študentsko populacijo.
Ime oziroma skovanka Organicer je sestavljena iz angleškega samostalnika "organizer" in pridevnika "nicer". "Ob izbiri imena smo skušali poudariti, da privlačna oblika in dizajn rokovnika vzpodbujata uporabnike k učinkovitejši organiziranosti. Hkrati pa je v svetu, ko nikoli nimamo dovolj časa za vse, kar bi želeli opraviti, naš vsakdan z dobro organizacijo lahko precej 'bolj prijeten' (nicer)," še pojasnjuje članica ekipe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta